Kajak-kenu

2022.01.20. 08:00

Örökös bajnok: Kiszli Vanda neve felkerült a dicsőségfalra

Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE világ- és Európa-bajnok maratoni kajakosának neve is felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Parti János tárgyalójában lévő dicsőségfalára, amelyen az örökös bajnokoknak, a mesteredzőknek és az arany érdemérmeseknek állítanak emléket.

Munkatársunktól

Kiszli Vanda a Magyar Kajak-Kenu Szövetség dicsőségfala előtt, rajta a nevével Fotó: MKKSZ

Remek szezont futott 2021-ben is Kiszli Vanda, aki a maraton-világbajnokságon, október elején két aranyérmet szerzett Pitestiben. Előbb rövidtávon megszerezte pályafutása ötödik, majd a klasszikus távon hatodik felnőtt vb-címét (a normál távú egyesben sorozatban harmadszor állhatott a dobogó tetejére). A sportág 59. örökös bajnoka nyáron a moszkvai Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott: 3,4 kilométeren ezüst-, 26,2 kilométeren aranyérmet szerzett.

– Vanda alig több mint hat évvel ezelőtt a győri világbajnokságon még a korosztályos elsőségét ünnepelhette. Ma pedig már itt áll hatszoros világbajnokként. A szemem előtt vált egy lelkes és ifjú versenyzőből tapasztalt, kiváló sport­emberré, aki remek taktikus, és tisztában van az erősségeivel – méltatta a paksiak kiválóságát minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa, Csay Renáta, aki a kedves szavak mellett egy pakli francia kártyát is átadott vetélytársának, mivel szerinte Kiszli Vanda rablórömiben is kivételes tehetség.

Az ünnepség után összesen tizennyolc kategóriában díjazták a sportág 2021-es legjobbjait. A tavaly az Atomerőmű SE Örökös bajnoka címet kiérdemlő Kiszli Vandának, mint felnőtt női maratonista, itt is jelenése volt. A férfiaknál az elismerést Boros Adrián kapta, aki hosszú éveken át a Tolnai Kajak-Kenu SE színeiben versenyzett, mígnem 2020-ban Győrbe igazolt.

A fiataloknál a bonyhádi kötődésű Opavszky Réka érdemelte ki Az év utánpótlás női kenusa kitüntető címet. A Sződligeti Pacs-Pacs 18 éves sportolója idén ifjúsági világ- és Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, míg a felnőtteknél Balla Virággal, Takács Kincsővel és klubtársával, Gönczöl Laurával a hajóban második lett a koppenhágai világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!