Labdarúgás

2022.01.05. 09:13

Sokat kapott már a megyétől, így nem mondhatott nemet a felkérésre az új gerjeni elnök

Dr. Elbert Gábor sokat kapott a Tolna megyei futballtól, így nem mondhatott nemet, amikor felkérték, hogy legyen az NB III-as újonc Gerjeni SK elnöke.

Rónai Gábor

Az elnökké választott dr. Elbert Gábor a gerjeni futballban is szeretne valami maradandót alkotni (Beküldött fotó)

Gratulálok az új feladatához, ugyanakkor felmerül bennem egy kérdés: nem lenne jobb önnek inkább egy karibi szigeten kortyolgatni a koktélokat? 


– Kétség kívül jobb lenne, de amellett, hogy nagyon sokat adtam, olyan sokat kaptam a Tolna megyei futballtól, hogy nem mondhattam nemet Romhányi Károly polgármester úr felkérésére – felelte dr. Elbert Gábor, aki a leköszönő Pálfi Gábor helyét foglalja el az újonc klub elnöki székében. – Értem a célzását, tudom, hogy jelenleg nem áll valami jól a csapatunk a Középcsoportban, de azért fogunk dolgozni, hogy a Gerjeni SK az új idényben is tagja lehessen az NB III-as mezőnynek. 

Egyik nap még Pálfi Gábor volt az elnök, aztán másnap azt hallom, hogy új vezetője van a klubnak. Hogy került képbe? 


– Mint ön is tudja, jómagam voltam a felelőse a paksi stadionberuházásnak. A munka során nagyon sok emberrel kerültem kapcsolatba, s egyikük kért meg, hogy segítsek a gerjeni polgármesternek, akinek van egy elakadt ügye a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. Segítettem, s az évek során jó barátságba kerültünk Romhányi Károllyal, aki nemrég ismét megkeresett, hogy vállaljak szerepet a gerjeni futballban. Megkezdtük a munkát, s december huszonharmadikán nemcsak kész tervekkel állhattunk oda a játékosok elé, de úgy mehetett el mindegyikük karácsonyozni, hogy a zsebében van az, amiért megdolgozott az őszi idényben. 


Tegye a szívére a kezét! Bent tud maradni a gerjeni csapat az NB III-ban? 


– Bent kell maradnia! Ha sikerül, az egy kiváló kiindulási alap lesz ahhoz, hogy megvalósuljanak a terveink. Az atomerőmű bővítése komoly perspektívákkal, lehetőségekkel kecsegtet a település számára, a jóslások szerint akár tízezer ember is megjelenhet valamilyen formában a könyéken. A polgármester úr egyik álma egy fitness-wellness szabadidőközpont létrehozása, a másik pedig egy stabilan a harmadik ligában szereplő futballcsapat. Jelenleg kilencvenkét NB-s egyesület szerepel az MLSZ által szervezett bajnokságokban. Tolnának van egy stabil NB I-es gárdája, a Paksi FC, s egy szintén stabil NB III-as gárdája, a Szekszárdi UFC. Ez nem túl sok, ehhez kellene a harmadik láb, ez lehetne a Gerjeni SK. Így a környékbeli gyerekek mindannyian találhatnának helyi klubot a maguk szintjén. 


Ahhoz, hogy így legyen, erősíteni kell a télen! Lesznek változások a keretben? 


– Fogunk erősíteni, mert szükségünk van olyan játékosokra, akik már láttak ilyen szintű futballt közelről, akik tudják, hogyan kell túlélni egy ilyen helyzetet. Valószínűleg kevesebben leszünk, de a keretünkben lesz néhány új arc, aki tud segíteni a mi fiataljainknak, hogy az NB-s osztályban is ki tudják hozni magukból azt, ami bennük van. 

Volt államtitkár és MLSZ-főtitkár is az új klubelnök

Névjegy Dr. Elbert Gábor 1971. március 21-én született. Egyetemi oktató, sportvezető, testnevelő, tréner. A magyar kormány korábbi sport szakállamtitkára. A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára. A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. Egyetemi és főiskolai oktatóként dolgozott a Testnevelési Főiskolán, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, a Budapesti Corvinus Egyetemen. A paksi stadionberuházás volt projektfelelőse. 


Nagy sikerrel futott az „Amiről még nem meséltem” beszélgetős műsora, amiért a Magyar Olimpiai Bizottságtól Fair Play-díjat is kapott – könyvet írt a vendégei közül Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnokról és Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája-győztes női labdarúgóról. Aktív sportos életet él, nem kávézik, nem dohányzik, nem iszik alkoholt. Egyetlen szenvedélye a gombfoci. Kedveli a kutyákat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!