Női kosárlabda Euroliga

2022.01.25. 19:57

Spanyol sztárcsapatot fogad a KSC Szekszárd

Tíz nap után lép ismét pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd, mely szerdán 18 órakor a spanyol Perfumerias Avenida együttesét fogadja az Euroliga csoportkörében.

Berg Sándor

Nikolina Milics (a labdával) hosszú kihagyás után volt csapata ellen térhet vissza (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Mártonfai Dénes

Mondhatnánk, hogy rápihent a következő két komoly összecsapására Djokics Zseljko együttese, de valójában egyáltalán nem így számoltak a szekszárdi klubnál. A koronavírus-járvány múlt héten az Atomerőmű KSC-nél is felütötte a fejét, több játékos PCR-tesztje lett pozitív, így a csapat nem utazott el Jekatyerinburgba, az Euroliga címvédőjéhez, továbbá elmaradt a PEAC elleni bajnoki rangadója is.

Ezáltal felborult a csapat szinte másodpercre pontosan előkészített menetrendje. Szombaton 13 órakor az orosz sztárcsapat otthonában lépnek pályára Studer Ágnesék, így a hétvégére kiírt Cegléd elleni bajnokijukat is másik időpontban játsszák le. A címvédő elleni mérkőzés előtt viszont még egy nagy kihívás tornyosul a szekszárdiak előtt, szerdán kora este az Euroliga előző kiírásának döntőse, a Perfumerias Avenida ellen kell helytállniuk.

Szabó Gergő ügyvezető-elnök lapunk érdeklődésére elmondta, a karanténba került játékosok felgyógyultak, azonban ma még további orvosi vizsgálatok várnak az érintettekre, így egyelőre nem tudni, kikre számíthat a szakmai stáb a Salamanca ellen. Jó hír viszont, hogy – Dana Evansszel ellentétben – Nikolina Milics várhatóan már pályára léphet a spanyolok ellen. A szerb-bosnyák magasember a legutóbbi, Győr ellen 75-67-re megnyert bajnokin is ott ült már a kispadon, de játékára akkor nem volt szükség – nem úgy szerdán, korábbi csapata ellen. A novemberi, idegenbeli találkozón (96–54), amely egyben az eddigi utolsó fellépése is volt, 20 ponttal és 5 lepattanóval zárt.

Euroliga, A-csoport, 13. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd-Parfumerias Avenida. Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda 18 óra (tv: DigiSport1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!