Síelés

2022.01.26. 16:04

Szekszárdon siklottak a speciális szövetség versenyzői

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség Szekszárdon, a Bodri Birtokon lévő műanyag sípályán rendezte meg idei első regionális versenyét. 

Rónai Gábor

Az alpesi szakág idei első regionális versenyét rendezte Szekszárdon a Magyar Speciális Olimpia Szövetség. (Fotó: Makovics Kornél)

Hatszáz négyzetméter területű, felvonóval ellátott műanyag pálya csábítja sportolásra a síelés szerelmeseit Szekszárdon, a Bodri Birtokon. A két éve épített létesítmény igen népszerű a helyi és környékbeli síkedvelők körében, s már az ország távoli szegleteibe is eljutott a híre. A Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek is megtetszett, a Sí-Elek Sítanodával karöltve tegnap kora délután itt rendezték meg alpesi szakágban az idei első regionális versenyüket.

A síelésnek a 1970-es években komoly tradíciója volt Szekszárdon. A Remete kápolna lejtője sokakat csábított sportolásra, közösségeket kovácsolt össze, baráti társaságok jöttek létre. A kedv és a létszám a '80-as évekre elfogyott, eltűntek a síelők a lejtőről.

Egészen 2014-ig nem volt Szekszárdon síelési, vagy tanulási lehetőség. Új lendületet a sportágnak a Sí-Elek Sítanoda és Csóka Tamás síoktató hozott, aki a Baka iskola mellett, a panelházak között épített műanyag felületű sípályát. A pálya felülete és a tanulók mellett a helyi oktatók száma is évről évre nőtt. Ma pedig ott tartanak, hogy a Bodri Borbirtokon minden igényt kielégítő műanyag pálya várja a sportág kedvelőit, ráadásul egy program segítségével ötszáz diák ismerkedhet meg ingyenesen itt a síeléssel – árulta el lapunk érdeklődésére Csóka Tamás.

A tegnapi regionális versenyen heten indultak, köztük olyanok, akik már speciális olimpián is szerepeltek, sőt aranyat is nyertek. Molnár Sándor alpesí sí szakágvezető lapunknak azt mondta, eredetileg élő havon szerettek volna versenyezni, de aztán úgy döntöttek, hogy kipróbálják a műanyag pályákat. Szekszárdon pedig jó szívvel fogadták őket.

A női kezdő kategóriában Bordás Réka nyert Hegyesi Erika előtt, haladóban Szanyi Petra győzött. A fiúknál haladóban Kertész Ádám végzett az élen, közép haladóban Radulescu Ádám, Csernai Tibor és Krupánszki Gergő volt a sorrend. Különdíjat kapott Kádár Levente, a helyi egyesület tehetséges ifjonca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!