Kosárlabda

2022.01.15. 20:08

Vereséggel búcsúz(hat)ott el Szekszárdtól az Atom

A második negyed döntött az Atomerőmű SE szomszédvári rangadóján, ahol a Kaposvári KK tizenhét ponttal bizonyult jobbnak a paksiaknál Szekszárdon.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Bizakodhattak a paksi szurkolók a mérkőzés előtt, Petar Mijovics együttese ugyanis egy hete az utolsó másodpercekben győzte le idegenben a felsőházhoz tartozó Körmendet. Lélektanilag nem volt tehát probléma az atomvárosiaknál, a pályán azonban csak az első három percben élvezhették ki az előnyt.

A nyitónegyed még szoros volt, de érezni lehetett, ha nem kapják el a ritmust Kendrick Brownék, még baj is lehet. Hazai oldalon az éppen a körmendi találkozót büntetőivel megnyerő Deshon Taylor dobott jól (15 pontból tíz az ő neve mellé került), a másik oldalon a padról beszálló Xavier Ford parádézott.
 

A második tíz perc azonban maga volt a pokol. Frank Áron közelijével még tíz pont volt a két csapat közti különbség (12. p.: 17–27), a következő hét perc tizenhárom másodpercben azonban nem született újabb paksi kosár. Petar Mijovics együttese kilátástalanul játszott, a montenegrói szakember elveszítette hidegvérét (többször is hevesen reklamált a játékvezetőknek, technikait is kapott az egyik után), játékosai pedig az akaratukat. Az említett időszak alatt a kaposváriak sem csináltak semmi extrát, mégis 18 pontot szórtak (a padról is ennyit tettek hozzá a játékosok, a paksiról egyet sem), amivel gyakorlatilag már az első félidőben lezárták a találkozót.
 

A paksi szurkolókra nem lehetett panasz, végig buzdították kedvenceiket, de ez a tisztes vereséghez sem volt elég. A szekszárdi sportcsarnokban csak egy Tolna megyei örülhetett a lefújás után, ő pedig Szőke Balázs, a kaposváriak másodedzője volt, a Dombóvári KKE korábbi vezetőedzője. 

Az ASE-nek egy hete lesz felállni a padlóról, mely jövő héten szombaton alsóházi rangadóra utazik a sereghajtó Zalaegerszeghez. A tervek szerint a következő, Oroszlány elleni (január 29.) hazai bajnokijukat már saját otthonukban, a Gesztenyés úti Sportcsarnokban vívják a paksiak.
 

ASE–Kaposvár 64–81 (15–22, 6–23, 20–20, 23–16)

Szekszárd, 650 néző. V: Papp P., Tóth C., Makrai.
ATOMERŐMŰ: Brown 15/9, Frank 2, TAYLOR 21/6, Buljevic 3, Goins 13/9. Csere: Kovács Á. 10, Kis R., Brzoja, Pajor. Edző: Petar Mijovics.

KAPOSVÁR: HILLARD 16, Price 5/3, Plézer, Csorvási 2, MARTIN 21. Csere: Diggs 9/6, X. FORD 21/6, Puska, Bogdán 2, Krnjajszki 5/3. Edző: Nikola Lazics.

 

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–4. 6. p.: 7–11. 9. p.: 15–17. 12. p.: 15–27. 16. p.: 17–37. 20. p.: 19–45. 23. p.: 23–49. 26. p.: 31–54. 30. p.: 41–65. 33. p.: 49–67. 37. p.: 54–76.

Mestermérleg

Petar Mijovics: – Az eddigi legrosszabb hetünk a mostani, mióta itt vagyok. Mislav Brzoja sérüléssel szenved, de Eilingsfeld János sem tudott még velünk edzeni, így kellett pályára lépnünk. Nem voltunk agresszívek, ezt a Kaposvár legjobban a második negyedben bosszulta meg. Tiszta dobásokat hagytunk ki, de az egy az egy elleni helyzetekben is sokat hibáztunk. Fel kell innen állnunk, mert a célunkat, vagyis az A-csoportban maradást, el akarjuk érni.


Nikola Lazics: – Remekül játszottunk, támadásban könnyű pontokat szereztünk, a védekezésünk, főleg a második negyedben parádés volt, akkor hat ponton tartottuk a Paksot. Jó ritmusban vagyunk, sorozatban ötödik sikerünket szereztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!