Női futsal NB I

2022.02.21. 13:25

A címvédőn keresztül vezet az út a döntőbe

A listavezető DEAC otthonában elért 3–3-as döntetlennel zárta a női NB I-es futsalbajnokság alapszakaszát a 2F-Bau Tolna-Mözs.

Rónai G.

Vámosi Georgina (jobbra) utazhat hétfőn Porecbe (Fotó: Makovics K.)

Az utolsó esélyt szerette volna megragadni Reveland Zoltán csapata, hogy előrébb lépjen negyedik helyénél a tabellán, s ezzel elkerülje a címvédő Debrecent a bajnoki elődöntőben. Ehhez éppen a DEAC otthonában kellett legalább egy pontot gyűjtenie, miközben az kellett nekik, hogy az Astra ne szerezzen pontot Budaörsön. 

Így is kezdtek a tolna-mözsiek, akik Vámosi Georgina révén már a második percben vezetéshez jutottak. A hajdúságiak szűk fél óra játék után mégis két góllal megléptek, de a Vámosihoz hasonlóan szintén nagyon fiatal Sereg Zita pályafutása első NB I-es találatával gyorsan szépítettek a vendégek, s végül ez is kellett ahhoz, hogy egy ponttal távozhasson a Tolna-Mözs.

Miután az Astra meglepetésre simán, 8–3-ra nyert Budaörsön, Reveland Zoltán csapata maradt a negyedik helyen, így az elődöntőben majd a Debrecennel meccselnek az egyik fél második győzelméig tartó párharc során.

„Már a mérkőzés előtt valószínű volt, hogy az elődöntőben a DEAC csapatával fogunk mérkőzni, ezért úgy érkeztünk Debrecenbe, hogy megmutassuk, számolni kell velünk és nem lesz előre lefutott az a párharc. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, voltak jó dolgaink, motiváltak voltunk, nem estünk szét 3–1-es hátrányban sem, sőt a végén akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Azt garantálom, hogy vért kell izzadni ellenfelünknek, ha döntőt akarnak játszani” – fogalmazott a tolna-mözsiek vezetőedzője.

Női futsal NB I, a 15. fordulóban.

DEAC–2F-Bau Tolna-Mözs 3–3 (1–1). 

Debrecen, Debreceni Egyetemi Sportaréna. V.: Forgács K. (Varga Gy., Tóth G.). DEAC: Torma - Pócsik, Krascsenics Cs., Fülöp D., Horváth V. Csere: Tóth N., Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Edző: Quirikó Vivien. Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Szöllős. Csere: Kulcsár P., Wiesner, Sereg, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Hatala. Edző: Reveland Zoltán. Gólszerzők: Horváth V. (25., 27.), Nagy A. (5.), illetve Vámosi (2.), Sereg (29.), Csapó (33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!