Teremfoci

2022.02.08. 17:22

A két legjobb gárda mérkőzhet meg a madocsai döntőben

Az alapszakasz és a helyosztók után kialakultak hétvégén a rájátszás párosításai a Madocsai teremlabdarúgó-tornán. A szombati döntőt a korábban egyeduralkodó Sarki Kocsma játssza az Sz.P. asztalos gárdájával.

Berg Sándor

Kiváló színvonalat hozott eddig az idei teremtorna Madocsán Fotó: Molnár Gyula

Dupláztak a csapatok hétvégén a madocsai sportcsarnokban, ahol szombaton az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték, másnap pedig már a helyosztókra került sor. 

A záró körben nem borították a papírformát a csapatok, az évekig egyeduralkodónak számító Sarki Kocsma kijavította előző fordulóbeli botlását, bár a vártnál szorosabb mérkőzésen győzte le a Csoknyai fivérekkel felálló Csontdarálókat. A listavezető egyetlen legyőzője, az Sz.P. asztalos mindkét találkozóját könnyedén hozta, így második helyen zárta az alapszakaszt. 

A helyosztókon sem történt nagy meglepetés, de izgalmakból nem volt hiány. A Sarki Kocsma újfent egy 1–0-s győzelmet könyvelhetett el, s várhatta ellenfelét a szombati fináléba. A másik elődöntőben rég nem látott izgalmakra került sor, ahol a Németkéri Barátok már háromszor is vezetett két góllal, s az utolsó percben is háromszor találta el a kapufát, de a hosszabbításban Tömöri Balázs döntőbe lőtte az Sz.P. asztalos csapatát. 

A 6. (utolsó) játéknap eredményei: Szil-Ker Ablak–MNKK 3–1. Gól: Szabó M., Reichardt B., Csuka Á., illetve Eke I. PaksKont.hu–Németkéri Barátok 1–2. Gól: Vörös G., illetve Kapás B., Rodenbücher T. Sz.P. asztalos–Laktanya FA-KER 10– 1. Gól: Éliás (4), Fekete (2), Kiss N., Takács, Fülöp A., Farkas E,. illetve Futó N. Sarki Kocsma–Csontdarálók 1–0. Gól: Böde I. Sz.P. asztalos–PaksKont.hu 4–0. Gól: Fekete T., Éliás, Takács, Farkas E. 

Alapszakasz végeredménye: 1. Sarki Kocsma (29–10) 18, 2. Sz.P. asztalos (32–10) 16, 3. Németkéri Barátok (20–10) 13, 4. MNKK (18–16) 12, 5. Szil-Ker Ablak (21–27) 9, 6. PaksKont.hu (10–21) 9, 7. Laktanya FA-KER (16–38) 3, 8. Csontdarálók (10–24) 3 ponttal. 

A góllövőlista végeredménye. 11 gól: Éliás Zs. (Sz.P. asztalos). 10 gól: Eke (MNKK). 7 gól: Szili R. (Laktanya FA-KER). 6 gól: Romhányi (Szil-ker), Horváth Á. (Németkér), Csuka (Szil-ker). 

A helyosztók végeredményei. Az 5.–8. helyezett: Szil-Ker Ablak–Csontdarálók 0–0 – büntetők után: 3–2. A 6.–7. helyezett: PaksKont.hu–Laktanya FA-KER 6–3. Gól: Tinnyei Zs.(3), Vörös G. (3), illetve Pintér, Szili R., Tóth Az 1.–4. helyezett: Sarki Kocsma–MNKK 1–0. Gól: Nagy I. A 2.–3. helyezett: Sz.P. asztalos–Németkéri Barátok 5–4 (4–4) – hosszabbítás után. Gól: Éliás(3), Fekete, Tömöri, illetve Rezicska R.(2), Rezicska Cs., Laszlóczki. 

A rájátszás programja

Február 12., szombat. A 7. helyért: Csontdarálók–Laktanya FA-KER 16.30. Az 5. helyért: PaksKont.hu–Szil-Ker Ablak Előszállás 17.20. A 3. helyért: Németkéri Barátok–MNKK 18.10. A döntő: Sarki Kocsma–Sz.P. asztalos 19 óra.

Az eredményhirdetés 20 órakor kezdődik. 

Elégedett az idei színvonallal a torna szervezője 

„Szomorú apropója van az idei tornának, hiszen 2015-ben Somogyi Viktorral ketten indítottuk újra az eseményt, amit idén már csak egyedül szervezek. Gondolkoztam rajta, hogy megrendezzem-e, esetleg emléktornává nevezzem-e át, de úgy döntöttem, hogy majd egy külön, egynapos öregfiúktornán tisztelgünk a sportcsarnok 51 éves korában elhunyt gondnoka előtt – mondta lapunknak Szintai László szervező. – Jól döntöttem, mert idén kiváló mérkőzéseket játszottak a csapatok. Külön öröm, hogy a gárdák egy része nem madocsai. Ez előrelépés, hiszen az utolsó, tavaly előtti tornán nyolcból öt gárda helyi volt. Ezúttal viszont jöttek Dunaújvárosból, Előszállásról, Dunaföldvárról, Németkérről és Paksról is.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!