Labdarúgás

2022.02.02. 08:45

Az NB III-as listavezető érkezik Szekszárdra

Két és fél hét van hátra az NB III-as focibajnokság rajtjáig, a megyei klubok gőzerővel játsszák a felkészülési mérkőzéseket.

T. N.

Rácz Áron (balról), a szekszárdiak középpályása (Fotó: MW)

Fotó: Lang Róbert

A Szekszárdi UFC már nyolc összecsapáson van túl, de ma vár rá a felkészülési időszak egyik legkeményebb ellenfele. Turi Zsolt együttese a szintén harmadik ligás, s a Középcsoportban magabiztos előnnyel éllovas Kozármisleny SE-t látja vendégül a városi sporttelep műfüves pályáján.

Az eddigi kép vegyes, akadtak szép sikereik (a Gárdonyt 2–0-ra, a Bicskét 2–1-re verték), de sima vereségek is. Vasárnap a Középcsoportban dobogós Makó FC-vel meccseltek Arena Árminék, de hiába lőttek két kapufát is, az irreális időhöz jobban alkalmazkodott az ellenfél, így a fizikálisan és fejben is fáradt UFC simán, 3–0-ra kikapott. 

A Paksi FC második számú csapatára is hasonszőrű együttes vár, a Nyugati csoportban játszó Kaposvári Rákóczihoz utaznak Kindl István tanítványai. A PFC második sora három mérkőzésen van túl eddig, a ma kora délutáni összecsapás a negyedik fellépésük lesz. Vasárnap Dunaújvárosban játszottak, s bár a szünetben 2–0-ra vezettek, végül 3–2-es vereséget szenvedtek az aranyra hajtó vasgyáriaktól. Tegyük hozzá, hogy a paksiak mestere ekkor már több fiatalt is pályára küldött, nekik pedig még kemény falat egy ilyen szintű rivális. 

A Középcsoportban újonc Gerjeni SK a paksiakhoz hasonlóan szintén három találkozón van túl, a két NB III-as riválisától, az Érdtől (2–4) és a Kaposvári Rákóczitól (0–5) kikapott Buzás Attila gárdája, a megye egyes Majosi SE-t viszont 5–2-re legyőzte. 

Ma szintén egy megye egyes alakulat, a Bonyhád VLC lesz az ellenfél, a találkozót este hatkor játsszák a völgységi város műfüves pályáján.

A szerdai felkészülési mérkőzések: Szekszárdi UFC–HR-Rent Kozármisleny 13 óra, Kaposvári Rákóczi–Paksi FC II 14 óra, Pécsi MFC II–Majosi SE 17 óra, Bonyhád Völgység LC–Gerjeni SK 18 óra, Paksi FC U19–Kakasd SE 18.45 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!