Cselgáncs

2022.02.17. 19:26

Éremmel indította az évet Pupp Réka

Harmadik helyen zárta az esztendő első World Tour-versenyét Pupp Réka, aki a tel-avivi Grand Slam-torna csütörtöki bronzmeccsén hosszabbításban múlta felül üzbég ellenfelét.

Berg S.

Pupp Réka bravúros aranyéremmel zárta a törökországi tornát (Fotó: IJF)

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Atomerőmű SE 25 esztendős olimpikonja komoly felkészüléssel és egy betegséggel indította az évet, de a viadal előtti napon is még egy kilogrammot kellett fogynia ahhoz, hogy beférjen a súlycsoportjába, s elindulhasson a megmérettetésen. Első kiemeltként a nyitófordulóban nem kellett tatamira lépnie, majd a második körben, bemelegítésként ipponnal búcsúztatta a hazaiak kedvencét, Yarden Raabot, ahogy a negyeddöntőben a lengyel Alexandra Kaletát is.

Az elődöntőben a felnőttek között idén bemutatkozó, a riválisok számára teljesen ismeretlen Takeda Rioko várt a paksira. A 23 esztendős, korábbi kadett és ifjúsági világbajnok ellen aranypontig húzta az összecsapást Pupp Réka, aki 5 perc 41 másodperc után megkapta harmadik intését, ezzel a délutáni programban a bronzért csatázhatott. Ott aztán a korábbi Ázsia-bajnok üzbég Dijora Keldijorova várt az ASE cselgáncsozójára, aki az aranypontig tartó hosszabbítás tizenharmadik másodpercében egy belső combdobással diadalmaskodott. Pupp így 2021 után ismét bronzérmet szerzett az izraeli városban.

A verseny előtt az 52 kilogrammos súlycsoport világranglistáján ötödik paksi medálja mellé még 500 pontot is bezsebelt, amivel egy helyet előrelépett a rangsorban. Az olimpiai kvalifikációs rendszer június 24-én Ulánbátorban rajtol. Fontos azonban, hogy addig minél több pontot gyűjtsenek, s így a kiemelés miatt minél előkelőbb helyen kezdjék meg a selejtezőt a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!