Kosárlabda

2022.02.03. 10:59

Miklós Melinda számára érzelmekkel teli volt az út

Nem mindennapi mérkőzést játszott Miklós Melinda az oroszországi Jekatyerinburgban, ahova szinte „hazatért” az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

Munkatársunktól

Miklós Melinda (7) hosszú idő után tért vissza édesanyja szülővárosába, Jekatyerinburgba (Fotó: Kiss A.)

Fotó: Kiss Albert

Élete végéig meghatározó emlékként fog megmaradni Miklós Melinda számára a múlt hét végi, je- katyerinburgi utazás. Nemcsak azért, mert az Atomerőmű KSC Szekszárd színeiben pályára léphetett az Euroliga-címvédő otthonában (a 89–52-re elveszített csoportmérkőzésen két pont, négy lepattanó, hét gólpassz és egy labdaszerzés került a jegyzőkönyvbe a neve mellé), de azért is, mert hosszú idő után térhetett vissza édesanyja szülővárosába.

– Az oroszországi kötelékem és kötődésem miatt az egész utazás számomra egy álom volt – kezdte visszaemlékezését a klub honlapján Miklós Melinda. – Nehezen is tudom szavakba önteni, hogy milyen érzés is volt, mert utoljára tizenkét éve találkoztam az ottani rokonaimmal, éppen ezért nem is emlékszem annyira az orosz életre. 

A tizennyolc esztendős tehetséges játékos édesanyja az az Anna Bulatova, aki irányítóként a kétezres évek elején tagja volt a bajnokságban hatodik, majd negyedik helyet szerző KSC Szekszárdnak, később pedig utánpótlásedzőként tevékenykedett a klubnál. 

– Anya is mindig jókat mesélt, hogy mennyire szeretett kint élni, és hogy teljesen más ott az élet, mint itt Magyarországon. Szinte az „otthonomnak” nevezhetem Oroszországot, mivel anya onnan származik, így elég jelentős szerepe van az életemben az országnak, azon belül is Je- katyerinburgnak – jegyezte meg a bedobó.

Miklós Melinda hozzátette, ehhez az élményhez kapcsolódik egy Euroliga-mérkőzés is, amit a legjobb játékosok és legjobb csapat otthonában játszhatott. – Így belegondolva, ez egészen hihetetlen utazás volt – nyilatkozta a játékos. 

Bízik az első El-sikerükben Február 23-án Rigában játssza utolsó Euroliga-mérkőzését a szezonban a Szekszárd. Miklós Melinda szerint minden esélyük megvan rá, hogy megszerezzék első sikerüket az elit ligában.

„A Magyar Kupa miskolci nyolcas döntője után játsszuk a rigai meccset, ezért is bízom benne, hogy ritmusba kerülünk és megszerezhetjük az első győzelmünket. Erre szerintem megvan minden esélyünk, ha továbbra is csapatként tudunk funkcionálni, a találkozó végéig koncentrálni és egymásért játszani” – fogalmazott a fiatal bedobó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!