Sakk NB I

2022.02.18. 18:42

Önbizalom-növelő atomos győzelem

Magabiztosan, 8:4-re nyert a győriek ellen a Charousek-csoportban szereplő ASE Paks NB I.-es csapata.

T. N.

Buri Kata fél ponttal kezdett. (Fotó: Molnár Gy.)

„Önbizalmat növelő győzelmet sikerült aratnunk – értékelt Berta Tibor, a paksiak csapatvezetője. – Öten is első teljes sikerüket érték el a csapatban, számtalan döntetlen után, jelezve, hogy kezdik megszokni a második vonal által kívánt követelményeket. Végig nálunk volt az előny, amit a végére sikerült kicsit „meghizlalni”. A negyedik hely megszerzése tűnik jelenleg reális célnak, de ebben a csoportban annyi váratlan eredmény született már eddig, hogy nagyon nehéz megjósolni a végső sorrendet” – tette hozzá.

ASE II Paks–Győri Elektromos 8:4 

Teljes pont: Vidéki Sándor, Dankházi András, Molnár Béla, Forgács Attila, Tancsa Tamás és Németh Gergely. Fél pont: Losonczi Marcell, Bernáth Bence, Tóth Gergely és Buri Kata (először szerepelt az idei évben a csapatban).

A bajnokság állása: 1. Tuxera Aquaprofit NSK II. (54 pont) 2. Z. Csuti-Hydrocomp SK (52 pont) 3. MTK Budapest (50,5 pont) 4. Haladás VSE II. (46,5 pont) 5. Komlói BSK (46 pont) 6. ASE Paks II. (45,5 pont) 7. SZ-A STE (40,5 pont) 8. Tapolca Városi VSE (39,5 pont) 9. Balatonfüredi SC (37 pont) 10. Magyar Sakkvilág-SMS (34,5 pont) 11. Győri Elektromos (34 pont).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!