Női labdarúgás

2022.02.28. 18:50

Utolsó perces góllal állt a tabella élére a Szekszárdi UFC

Újabb rangadó várt a bajnokságban a Szekszárdi UFC-re, mely a negyedik Budaörs ellen szerette volna feledtetni a Kelentől elszenvedett előző fordulós vereségét. 

T. N.

Nagyot csatáztak Seres Viktóriáék Fotó: Makovics Kornél

Az 1–3 mély nyomot hagyott a szekszárdiakban, ráadásul a találkozó elején egy szerencsétlen góllal korán hátrányba is kerültek. A játékrész második felére viszont magukhoz tértek a hazaiak, Katona Katinka révén egyenlítettek, hogy aztán a második félidőre nyílt sisakos küzdelem vegye kezdetét. 

Mindkét csapat győzelemre játszott, aminek leginkább a szurkolók örülhettek. A végén közülük is a hazai drukkerek, miután Kágyi Rebeka szezonbeli 10. találatával megfordította a mérkőzést és otthon tartotta a három pontot az UFC-nek. 

„Tudtuk, hogy a múlt heti vereséget csakis maximális koncentrációval, illetve alázattal tudjuk kijavítani – kezdte értékelését Micskó Márk. – Jól dolgoztak a lányok a héten, ezért bizakodóak voltunk. Fontos volt, hogy a fejekben rendet tegyünk, ez sikerült is, mégis ellenfelünk egy szerencsés góllal vezetést szerzett rögtön a mérkőzés elején. Ez megfogta a csapatot, a 20. perctől kezdtünk magunkra találni, a második félidőben nyílt és őszinte játékot játszott mindkét csapat, ezáltal egy nagy iramú és látványos félidőt láthatott a szép számú közönség. Szerencsére a mérkőzés végén sikerült megszerezni a győztes gólt, ami nagyon sokat érhet a továbbiakban” – zárta a szekszárdiak vezetőedzője. 

NB II, Nyugati csoport, 18. forduló

Szekszárdi UFC–Budaörs 2–1 (1–1)

Szekszárd, v.: Meggyesi (Tóth K., Zsiborás).

Szekszárd: Magyar J. – Dombi, Katona, Schell, Prigli (Nagy-Cseke V., 58.) – Sajabó (Seres, a szünetben), Kágyi K., Kovács Zs. (Hortobágyi, a szünetben), Acsádi, Kiss G. – Kágyi R. Vezetőedző: Micskó Márk.

Budaörs: Egri – Kardosi, Andriska (Lanczki, 69.), Oláh B., Tóth E., Szanyi, Kirschner, Kock (Balázs-Hegedűs, 58.), Fábián R. (Boczkó (75.), Német V. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Katona (27.), Kágyi R. (90.), Kardosi (4.). 

A Fehérvár elmaradt meccsével ismét a tabella élére állt az UFC, mely szombaton 16 órától a 11. helyezett Ajkánál vendégszerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!