Női futsal NB I

2022.03.08. 21:54

A tolnaiak elveszítették a párharc első meccsét

Nem sikerült bravúrt elérnie a 2F-Bau Tolna-Mözs csapatának a címvédő otthonában, így lépéshátrányba került a Debreceni EAC ellen a női élvonalbeli bajnokság elődöntőjében.

Berg Sándor

Miután Reveland Zoltán együttese csak a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, a hajdúságiak viszont megnyerték a szezon első szakaszát, már az elődöntőben összefutott egymással az előző bajnoki idény két döntőse. A tolna-mözsiek úgy utazhattak Debrecenbe, hogy van keresnivalójuk, hiszen két korábbi sima vereség (1–6, 1–5) után két hete kétgólos hátrányból pontot mentettek a DEAC vendégeként (3–3), a kupában pedig az alapcélt elérve bejutottak a legjobb négy közé. 

A magabiztosság mégsem tükröződött vissza Szalkai Kittiék játékában, amin az első félidő elején a két perc alatt kapott két gól sem segített. A folytatásban is hiányzott az átütőerő a játékukból, dekoncentráltan játszottak, amit a címvédő debreceniek kíméletlenül kihasználtak.

„Sajnos megint előjöttek a megszokott hibáink, hogy könnyű gólokat ajándékozunk az ellenfélnek, a DEAC-nál pedig vannak olyan kvalitású játékosok, akik könyörtelenül kihasználják az adódó lehetőségeket. Amíg ezek a problémák fennállnak, addig hiába játszunk a találkozó nagy részében jól, eredményességben ez nem fog látszani – kezdte értékelését érthető csalódottsággal Reveland Zoltán. – A másik gondom, hogy nem éreztem azt, jobban akarnánk a győzelmet az ellenfelünknél, és nem volt meg a kellő hit ahhoz, hogy meglepetést érjünk el. Többet tettek a debreceniek a győzelemért, megérdemelten nyertek. Mindezek ellenére továbbra is próbáljuk megnehezíteni a dolgukat, de ennél sokkal több kell!”

NB I., elődöntő, 1. mérkőzés.

Debreceni EAC–2F-Bau Tolna-Mözs 4–0 (2–0). 

Debrecen, v.: Forgács (Varga Gy., Kriston). Debrecen: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Fülöp D., Horváth V. Csere: Pócsik, Nagy A., Üveges, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Edző: Quirikó Vivien. Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Szöllős. Csere: Kulcsár P., Sereg, Botka, Kiss G., Mogyorósi, Nagy N., Tancsa, Csapó, Hatala. Edző: Reveland Zoltán.

Gólszerzők: Krascsenics Cs. (9., 11., 39.), Nagy A. (39.). 

Az elődöntős párharc az egyik fél második győzelméig tart, így gyakorlatilag hiába a DEAC nagyarányú sikere, ezt az eredményt nem viszi tovább. A második mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik Tolnán. A másik ágon az alapszakaszt második helyen záró Budaörs is kihasználta a pályaválasztói jog előnyét, s 4–3-ra legyőzte az Astra együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!