Sakk

2022.03.24. 07:00

Győzött az ASE Paks, mégis az ellenfelek kezében van a sorsa

Legyőzte a Haladás VSE csapatát az ASE Paks a Szuperliga 8. fordulójában, s egyelőre a második helyen áll a tabellán. A riválisoknak azonban egy meccsük még hátra van az idényből, így már nem saját kezükben van a paksiak sorsa. Az atomosok a legutóbbi szezonban vereséget szenvedtek a Haladástól, és így a holtverseny ellenére a szombathelyiek nyakába akasztották a fényesebben csillogó ezüstérmet. Volt tehát miért visszavágniuk Berkes Ferencéknek.

T. N.

Lázárné Vajda Szidónia Fotó: Molnár Gyula

„A nyitólépések után bizakodhattunk egy nagyarányú sikerben, a negyedik óra körül azonban megfordult a széljárás, és végül hatalmas szerencsével mentettük döntetlenre a győzelmet biztosító utolsó mérkőzést – fogalmazott Ács Péter, a paksiak csapatvezetője. 

– A kijátszott partik ellenére többnyire pontosztozkodással zárultak a párharcok, Vajda Szidónia és Popovic Dusan hozták a maximumot a csapatunkból. A végeredménnyel sajnos nem lehetünk elégedettek. Jelenleg második helyen állunk a tabellán, de az április 10-ei utolsó játéknapon szabadnaposak leszünk. A papírforma szerint ebben a szezonban lecsúszunk a dobogóról, annak ellenére is, hogy a mindenkit lehengerlő bajnok Nagykanizsát leszámítva az összes közvetlen riválisunkat legyőztük. A szerencsében még bízhatunk, de már nem rajtunk múlik” – fogalmazott Ács Péter. 


Szuperliga, 8. forduló
 

ASE Paks–Haladás VSE I. 6,5:5,5. A paksi pontszerzők, teljes pontot szereztek: Popovic Dusan, Lázárné Vajda Szidónia. Döntetlent értek el: Berkes Ferenc, Kozák Ádám, Ács Péter, Horváth Csaba, Sedlak Nikola, Kaczúr Flórián, Lizák Péter, Krstulovic Alex, Vidéki Sándor.


A bajnokság állása: 1. Tuxera Aquaprofit NSK I. (59 pont) 2. ASE Paks (51,5 pont) 3. Sentimento Ajka BSK (48 pont) 4. Aquaréna Kőbánya SC (45 pont) 5. Haladás VSE I. (44 pont) 6. Dunaharaszti MTK I. (43,5 pont) 7. Viadukt Biatorbágy (36 pont) 8. Duocor-Makói SVSE (31,5 pont) 9. Maróczy SE I. (24,5 pont). 

Az utolsó fordulóban, április 10-én Dunaharaszti–Ajka, Makó–Kőbánya, Haladás–Biatorbágy és Nagykanizsa–Maróczy SE összecsapásokat rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!