Mezei futás

2022.03.08. 15:15

Szemerei jól vette a sötétvölgyi akadályt

Téli pihenőt követően múlt hét végén Sötétvölgyben folytatódott a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokság. Az akadályokkal nehezített pályán szép eredményeket értek el a rendező Szekszárdi Sportközpont indulói.

Berg Sándor

Szemerei Levente nagy fölénnyel nyerte az ob-t (Fotó: Kiss A.)

A tavalyi, UFC-stadion mellett kialakított pálya után ezúttal régi-új helyszínen, a Sötétvölgyi Gyermektábor tisztásán gyűlt össze a mezei futótársadalom színe-java. A magyar bajnokság negyedik fordulójára négy korcsoportba (U14, U16, U18, felnőtt) összesen százötvanhat nevezés érkezett a szalmabálákkal és saras szakaszokkal nehezített versenyre.

– Visszajelzések alapján pozitívan értékelhetjük a rendezést, a messziről érkezők például  nem is tudták, hogy Szekszárd közelében ilyen természeti kincs található. Voltak, akik a versenyek között körbejárták a vidéket és ellátogattak a Haramia-forráshoz – mondta lapunknak Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont vezetője. –  A királykategóriának számító férfi abszolút versenyre a szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, ennek az is betudható, hogy Szemerei Levente évek óta az élmezőny tagja.

A rendező Szekszárdi Sportközpont egyesületét hat futó képviselte, s szinte valamennyi korosztályban pontot szerzett (1-8. hely). A legfiatalabbak között Görföl Zselyke kilencedik, az ifjúságiaknál Mészáros Bence tizennegyedik hellyel mutatkozott be. Kiválóan szerepelt a serdülőknél Végh Zsombor, aki a korábbi 9., 8. és 6. helye után ismét hatodikként ért célba, míg Gyányi Zsombor Buda egy-egy ötödik, hatodik és harmadik hely után ezúttal negyedikként haladt át a célvonalon. A négy forduló alatt harmadszor állhatott fel a dobogó valamelyik fokára Szemerei Levente, aki egy második pozíció után másodszor bizonyult a leggyorsabbnak.

– Kicsit izgultam, hogy tartani tudom-e a tempót a többiekkel, ugyanis az edzés mellett  a horvátországi félmaraton is kivett belőlem – nyilatkozta lapunknak Szemerei Levente, aki egy héttel ezelőtt Splitben 1:04:39 órás idővel és második hellyel debütált huszonegy kilométeres távon. – A mezőnyben Palkovits István és Karsai Gábor volt a legnagyobb ellenfél, előbbi diktálta a futam elején az iramot. A második kör végén gyorsítottam a tempómon, amit végig tartani tudtam, igaz, az utolsó, saras 200 méteren éreztem, hogy fáradok – tekintett vissza versenyzésére a 22 éves szekszárdi futó, aki a 7500 méteres távon negyvenhárom másodperccel előzte meg Palkovitsot és ötvennel Karsait, amivel nagy valószínűség szerint sorozatban harmadszor végez az összetett első helyén.

Eredmények.

Leány, újonc (U14): 9. Görföl Zselyke 8:31 perc. Férfi, serdülő (U16): 6. Végh Zsombor 14:11 perc. Ifjúsági (U18): 4. Gyányi Zsombor Buda 18:01..., 14. Mészáros Balázs 19:51, 15. Plessz Gábor 19:59 p. Felnőtt: 1. Szemerei Levente 19:39 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!