Női kosárlabda

2022.03.09. 07:30

Sztárokkal érkezik a török Galatasaray

Olimpiai bajnokkal érkezik a török Galatasaray Szekszárdra, a KSC elleni Európa-kupa-meccsre. Az amerikai Kelsey Plum a 3x3-as szak­ágban nyert aranyérmet nyáron Pekingben.

R. G.

Kelsey Plum (a labdával) a Galata nagy sztárja (Fotó: FIBA)

Nemcsak rá, hanem a szerb Tina Krajisnikre (egykor Tina Jovanovics) és a szintén amerikai Shante Evansre is oda kell figyelniük majd Studer Ágneséknek. A lett Aneta Steinberga ugyanakkor sérült, de így is csak egy sztárral lettek kevesebben. 

A Galatasaray a KSC-hez hasonlóan az Euroligából került át az Európa-kupába, az A-csoportban öt győzelemmel és kilenc vereséggel zártak, s azért csusszantak be a hatodik helyre, mert a Kurszkot az ukrajnai háború miatt kizárta a nemzetközi szövetség. Az öt győzelmük közül négyet saját közönségük előtt jegyeztek (a lengyel Arka Gdyniát 71–60-ra, a francia Basket Landest 83–64-re, a Sopron Basketet 67–61-re, a spanyol Spar Gironát 80–68-ra győzték le), az egyetlen idegenbeli sikerüket utóbbiak ellen aratták (69–55).

A török bajnokságban 11 győzelemmel és 9 vereséggel a hatodik helyen állnak, a hétvégén 90–85-re kaptak ki a negyedik Nesibe vendégeként. Plum 30, Evans 15, a török Sude Yilmaz 14 pontot szerzett (Krajisnik ezúttal csak hétig jutott). Hazájában háromszor (2011, 2014, 2015) nyert aranyérmet a Galata, amely ötször (2010, 2011, 2012, 2013, 2014) a kupában is a csúcsra ért. A nemzetközi porondon is megvillantak már a törökök, akik 2014-ben megnyerték az Euroligát, 2018-ban pedig az Európa-kupában nem akadt az övéknél jobb csapat.

A negyeddöntős párharc első találkozója csütörtökön 18 órakor kezdődik, a belépéshez már nem kell védettségi kártya, és maszkot sem kell viselni a sportcsarnokban. A visszavágót jövő szerdán, magyar idő szerint 18 órakor játsszák Isztambulban. 

Bronzérme már van a Szekszárdnak

Mondhatjuk, hogy kedvelt terepe az Európa-kupa az Atomerőmű KSC Szekszárdnak. Djokics Zseljko csapata a múltban többször is bizonyított a második számú kupasorozatban, ahol tavaly érte el a legjobb eredményét. A Szekszárdon rendezett négyes döntőben a francia Carolo Basket legyőzésével bronzérmet szereztek Bálint Rékáék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!