Kosárlabda

2022.04.06. 08:15

A garaysták kivívták a közönség rokonszenvét

Kimagasló szekszárdi sikerrel zárult a kecskeméti diákolimpiai döntő. A hírös városban B kategóriás, azaz versenyengedéllyel nem rendelkező középiskolás csapatok mérkőztek meg.

Sz. Á.

A győztes garaysta diákok, bal szélen Csirzó Zoltán, az első sorban balról a második Lipovszky Fanni. Fotó: MDSZ

Fotó: Reti Attila

A lányoknál a Garay János Gimnázium kosarasai állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, mögöttük végzett a fővárosi Nikola Tesla Gimnázium végzett, a bronzérmes a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium lett. Az All Star csapatban is volt garaysta diák Lipovszky Fanni révén. 

 

– A lányok rengeteget dolgoztak, megtanulták magas szinten alkalmazni az elsajátított fogásokat és a küzdőszellemet tekintve is a mezőny fölé emelkedtek – nyilatkozta a bajnokcsapat felkészítője, Csir­zó Zoltán testnevelő tanár. – Az öt mérkőzésből mind az ötöt megnyerték, a döntőben szoros meccsen győzték le a rendkívül erős Nikola Tesla Gimnázium együttesét. Azt hadd mondjam el, hogy bár a keretünk tizenkét játékosból állt, a lányok lélekben mégis tizenhárman voltak, hiszen a tavaly autóbalesetben elhunyt kosaras társuk emléke is erőt adott nekik. Lipovszky Fanni egybehangzó szakmai vélemények szerint a legjobb irányítónak bizonyult, ezt így látom én is. Kivívtuk a közönség rokonszenvét is, de számolnunk kell azzal is, hogy ettől kezdve valamennyi riválisunk bennünket akar majd legyőzni. Állunk elébe az újabb megmérettetéseknek. Csapatunk gerincét tizenöt-tizenhat éves játékosok adják, ez a kiemelkedő tudású, összeforrott gárda még évekig öregbítheti gimnáziumunk jó hírét. 

 

A vendéglátók a háromnapos országos döntőn húsz fiú- és tizennégy lánycsapatot, összesen több mint négyszáz kosarast fogadtak. 

 

Négy iskola „duplázott”, vagyis fiú- és lánycsapatot is delegált a diákolimpa döntőjére. A fiúknál az aranyérmet a Pannonhalmi Bencés Gimnázium csapata szerezte meg, megelőzve a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumot, valamint a Nikola Tesla Gimnáziumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!