Fogathajtás

2022.04.20. 15:01

A tolnanémedi versennyel kezdődött meg az idei fogathajtó szezon Tolna megyében

A Pincehelyi LSE szervezésében, Tolnanémediben kezdődött meg a hétvégén a C-kategóriás megyei fogathajtó bajnokság.

R. G.

Csincsi Bendegúz bemutatóját óriási tapssal jutalmazták a nézők (Beküldött fotó)

Huszon­nyolc versenyző és lovai érkeztek a településre, mondta el lapunknak Császár Zsolt versenyigazgató. Vas, Somogy, Bács-Kiskun, Fejér és Pest megyéből is neveztek a megmérettetésre, hogy összemérjék tudásukat a helyi hajtókkal. 

A kissé hideg és szeles idő ellenére remek napot hagyhattak maguk mögött a szervezők. Akadályhajtásban a Marcaliból érkező Magyar Zoltán nyert, a pontgyűjtő fordulón pedig a pincehelyi Oszkó János győzött. A legtöbb ob-pontot a paksi Fritz József gyűjtötte. Ez a harmadik verseny volt Tolnanémediben, a pandémiás időszak előtt, két éve rendezték az utolsót, de már most a jövő évit tervezik. Remek visszajelzéseket kaptak, mondta még Császár Zsolt, aki külön megköszönte a simontornyai Nagy János és családja segítségét. 

Nemcsak a versenyzők szórakozhattak jól, de a kilátogató nézők sem unatkoztak, hiszen volt légvár, a gyerekeket arcfestéssel és sok-sok édességgel várták, a bográcsokban pedig egész nap rotyogott a vad-, a birka- és a marhapörkölt, amelyekkel százhatvan személyt vendégeltek meg. Nagy tapsot kaptak a győztesek, de járt a taps az iregszemcsei Csincsi Bendegúznak, aki pónijaival tartott bemutató hajtást. 

Finom étkekkel is várták az érdeklődőket (Beküldött fotó)

Folytatás május tizenkettedikén, Gerjenben. 
Kettes fogatok CAN-C (H2), akadályhajtás: 1. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE), 2. id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), 3. Geröly Tibor (Főnix LE), 4. Fritz József (Paksi Fogat SE), ...8. Oszkó I. János (Pincehelyi LSE), 9. Oszkó II. János (Pincehelyi LSE), 10. Nagy István (Pincehelyi LSE). 

A megyei ob pontszerzők: Fritz József 16 pont, 2. Oszkó I. János 13 pont, 3. Oszkó II. János 11 pont, 4. Nagy István 9 pont, 5. Link Gábor (Paksi FSE) 8, 6. Hatala Roland (Pincehelyi LE) 7, 7. Metzger Zsolt (Paksi FSE) 6, 8. Somkert Ferenc (Paksi FSE) 5, 9. Bíró Nimród (Paksi FSE) 4, 10. Hidvégi Tibor (Paksi FSE) 3, 11. Szűcs-Farkas Zoltán (Pincehelyi LSE) 2, 12. Nagy Péter (Tolna-Mözsi LE) 1 ponttal. 

Kettes fogat CAN-C (H2), pontgyűjtő: 1. Oszkó II. János (Pincehely), 2. Oszkó I. János (Pincehely), 3. Magyar Zoltán (Marcal), 4. Bíró Nimród (Paks), 5. Geröly Tibor (Főnix), 6. Pergel Imre (Kunszentmiklós), 7. Nagy Péter (Tolna-Mözs), 8. Kovács Tibor (Vihar). R. G. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!