Labdarúgó OTP Bank Liga

2022.04.10. 16:38

Az Újpest grúz légiósaival verte a Paksot

Sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Paksi FC az OTP Bank Ligában, miután hazai pályán 3–1-re alulmaradt a jó formáját tartó Újpesttel szemben.

Berg Sándor

Beridze fejesével egyenlített az Újpest, aztán a lila-fehéreknek a fordítás is összejött (Fotó: Molnár Gyula)

Nagyot fordult a világ a két csapat decemberi, 4–3-as újpesti sikert hozó mérkőzése óta. Milos Kruscsiccsal a kispadon a lila-fehérek a legutóbbi hét bajnokin tizenhat pontot gyűjtöttek, míg a paksiak három mérkőzés óta nyeretlenek. A csapat jó formája okán közel nyolcszáz szurkoló érkezett a fővárosból a Fehérvári útra, de nemcsak velük, az első félidőben a szó szerinti komoly ellenszéllel is meg kellett küzdenie Bognár György együttesének.

Jobban is kezdett a fordulót megelőzősen a tabellán két ponttal és két pozícióval hátrébb álló Újpest, a két grúz, Budu Zivzivadze és Giorgi Beridze komoly feladat elé állították a hazai védelmet. Mégis a negyedóra után ébredező atomvárosiak kerültek előnybe, az addig sallangmentesen takarító Abdoulaye Diaby akasztotta Windecker Józsefet a tizenhatoson belül. A büntetőt magabiztosan értékesítette Ádám Martin, aki 28 bajnokin már 25 találatnál jár (négy gólpassz kíséretében). A szél továbbra sem volt a Paks barátja, Nemanja Antonov szögleténél majdnem befújta a labdát a kapuba, de Nagy Gergely résen volt, ahogy Beridze távoli lövésénél is. A grúz páros sokadik összejátékánál azonban már verve volt a hálóőr is.

A szünet után is a vendégek maradtak lendületben, védelmi hibát követően Zivzivadze is feliratkozott a gólszerzők közé (hét újpesti mérkőzésén a hetedik találatát jegyezte), de könnyedén mesterhármasig is juthatott volna. A paksiak még egygólos hátrányban hajtottak az egyenlítésért, lesgólig is eljutottak, de Osváth Attila szerencsétlen öngólja lélekben megtörte őket, amivel lezárult a találkozó lényegi kérdése.

A paksiak negyedik bajnokijukon maradtak nyeretlenek (2 döntetlen, 2 vereség), s 366 perce nem találtak be akcióból, ezzel lecsúsztak a tabella ötödik helyéről. Kilenc nap alatt további két komoly mérkőzés vár a PFC-re: jövő héten szombaton az MTK Budapestet fogja, majd április 19-én a Magyar Kupa elődöntőjében vághat vissza az Újpestnek, szintén hazai pályán.
OTP Bank Liga, 29. fordulóPaksi FC–Újpest FC 1–3 (1–1)
Paks, Fehérvári úti stadion, 2507 néző. V.: Erdős (Aradi, Szécsényi)
PAKS Nagy G. – Lenzsér, Szélpál (Kinyik, a szünetben), Szabó J. – Osváth (Sajbán Máté, 71.), Windecker, Balogh B. (Szabó B., 60.), Medgyes – Haraszti (Kocsis B., 83.), Ádám M., Nagy R. (Böde, 59.). Vezetőedző: Bognár György
ÚJPEST Pajovics – Pauljevics (Kasztrati, 66.), Kutrumbisz, Diaby, Antonov – Mitrovics (Boumal, 91.), Onovo – Beridze (Mack, 73.), Csongvai, Croizet (Katona, 90.) – Zivzivadze. Vezetőedző: Milos Kruscsics
Gólszerző: Ádám M. (24., 11-esből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (70., öngól)
Sárga lap: Szélpál (34.), illetve Kruscsics (27., a pályán kívül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!