Női futsal NB I

2022.04.30. 17:30

Bronzérmet szerzett a bajnokságban a Tolna-Mözs!

Az idegenbeli 5–3-as győzelem után a 2F-Bau Tolna-Mözs együttese ezúttal hazai pályán, kilencgólos mérkőzésen verte az Astrát, ezzel megszerezte a bronzérmet a női élvonalbeli bajnokságban.

B. S.

Vámosi Georgina (szemben) szerzett vezetést a tolna-mözsieknek, s a hajrában még egyszer betalált (Fotó: Makovics K.)

A vendég üllőiek, ahogy arra Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek vezetőedzője számított, mezőnyjátékossal a kapujukban kezdtek az egyik fél második győzelméig tartó párharc második találkozóján: az „odavágón” kiállított Hargas Annamária helyét Varga Adél vette át. Az első félidő végéig kellett várni az első találatra, ekkor Vámosi Georgina révén a tolna-mözsiek szereztek vezetést, aztán a szünet után gyorsan megduplázták, majd megtriplázták előnyüket. Ha valakinek ekkor még kérdése volt, melyik csapat nyer, hét perccel a vége előtt Wiesner Dalma eloszlatta ezt a kételyt.

A Tolna-Mözs az előző idényben szerzett ezüstérme után ezúttal bronzot nyert az NB I-ben, a csapat idénye viszont ezzel nem ért véget. Május 7-én és 8-án a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol az elődöntőben a másodosztályú Miskolci Vénusz lesz Deczki Vandáék ellenfele. A másik ágon Budaörs–Debrecen mérkőzést játszanak.

NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés
2F-Bau Tolna-Mözs–Astra-Activtek HFC-Üllő 6–3 (1–0)
Tolna, v.: Szappanyos (Rácz Z., Petrovics)
TOLNA-MÖZS: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P. (kapus), Wiesner, Sereg, Méhes, Botka, Kiss G., Tancsa, Csapó, Hatala. Vezetőedző: Reveland Zoltán
ASTRA: Varga A. – Kubitsch, Balogh N., Csolti, Dorner. Csere: Németh A., Balya, Soós G., Megyesi R., Baksa. Vezetőedző: Dombó János
GÓL: Vámosi (18., 36.), Kiss G. (27., 40.), Nagy N. (22.), Wiesner (33.), illetve Dorner (34.), Varga A. (36.), Megyesi R. (38.)
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Tolna-Mözs javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!