Cselgáncs

2022.04.29. 18:05

Egy meccs jutott csak Puppnak az Eb-n

Az első mérkőzésén vereséget szenvedett, így korán véget ért az 52 kilogrammosok között induló Pupp Réka számára a szófiai Európa-bajnokság.

Berg Sándor

Pupp Réka Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Az Atomerőmű 25 éves olimpikonja a világranglistán elfoglalt második helye révén kiemeltként kezdett, így csak a második fordulóban kellett csatlakoznia a kontinenstornán. A legjobb tizenhat között a svájci ellenfelét legyőző Mascha Ballhaus várt rá.

A német ellen aktívan kezdett a paksi dzsúdós, két percig stabilan kézben tartotta a meccset. Ekkor azonban a tavalyi, budapesti U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Ballhaus egy belső horogdobással földre vitte őt, a megmozdulásáért vazaarit kapott. 

A hátralévő időben Pupp folyamatosan ment előre, egyszer sikerült is kitolnia ellenfelét a szőnyegről, ellenfelét megintették, de az értékelhető akció már nem jött össze az ASE kiválóságától.

A tavalyi Eb-bronzérmes Pupp Réka így helyezés nélkül zárta az idei kontinensviadalt, s ezzel megszakadt négy, pontszerző tornából álló sorozata.

Tovább várat magára Magyarország 100. Eb-érme (eddig kilencvennyolcnál járunk), de kilenc dzsúdósunk még tatamira lép Szófiában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!