Kézilabda NB II

2022.04.12. 17:29

Két Kanizsa elleni meccs, de más-más eredménnyel

Az NB II Dél-nyugat csoportjában a nőknél a Szekszárdi Fekete Gólyák KC és a férfiaknál a Hőgyészi SC is a nagykanizsai Tungsram SE-vel találkozott a hétvégi fordulóban. Az FGKC magabiztosan nyert, a HSC viszont simán kikapott.

Munkatársainktól

Csajkó Elizs átlövésgóljainak (is) köszönhetően nőtt tíz fölé a különbség (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

Férfi NB II, Dél-nyugat, a 18. fordulóbanHőgyészi SC–Tungsram SE 21–37 (12–22)

Tamási, 150 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. 
Hőgyész: Szente – Sipos M. 3, Nyitrai 3, Sebestyén Cs. 2, Vojkovics Gy. 2, Vojkovics I. 2, Szakcsi 3. Csere: Farkas G. (kapus), Szabó T., Gadányi 3 (1), Teimel M. 3, Oláh B., Széles, Szabó B., Pencs, Kovács F. Edző: Bán Tamás.
Hétméteresek: 5/1, ill. 2/2.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc.

December után lépett pályára ismét saját közönsége előtt a Hőgyész, egyből a toronymagasan listavezető nagykanizsaiak ellen. A papírforma nem borult, a vendégek az ötödik perc elején már 5–1-re, a félidőben pedig tízzel vezettek. A 45. percig tartani tudta ezt a különbséget az ezt a találkozót „edzőmeccsnek” felfogó HSC, melynek ennél fontosabb mérkőzése lesz a PEAC elleni ezüstrangadó.

– Játékosaim olyan bizonytalanok voltak, mint falusi gyerek a mozgólépcsőn – nyilatkozta Bán Tamás, a hőgyésziek edzője.

Női NB II, Dél-nyugat, a 18. fordulóbanSzekszárdi Fekete Gólyák KC–Tungsram SE 33–22 (16–11)

Szekszárd, 120 néző. V.: Snóbli B., Snóbli Gy. 
Szekszárd: NAGY A. – Kapás 7, Lengyelfalusy 3, FEHÉR 8 (2), Keringer, CSAJKÓ 11 (1), Bognár Zs. 1. Csere:  Schell, Kutasi (kapusok), Gulya 2, Dinnyés 1, Bordán Alexandra, Baksai. Edző: Bordán Anna.
Hétméteresek: 4/3, ill. 8/5.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Az első negyedórában a büntetőket és ziccereket hárító Nagy Alexandrának volt köszönhető, hogy előnyt tudott szerezni a Szekszárd. A zavarodott és fegyelmezetlen védekezés mellett támadásban Csajkó Eliza átlövésekből, Fehér Tímea betörésekből volt eredményes, így az első félidőt öt góllal nyerte a házigazda. Az utolsó tizenöt percre fordulva az addig a különbséget tartó alsóházi csapat ellen megjöttek a lerohanásgólok, így egészen tizenegy gólig „nyílt az olló”. 

– Ennél a teljesítménynél sokkal több kell a hátralevő négy mérkőzésen, ha meg akarjuk szerezni az ezüstérmet – értékelt Bordán Anna, a szekszárdiak edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!