Labdarúgás

2022.04.29. 21:59

Pontot érdemelt volna, de kikapott a Ferencvárostól a Paks

Csak a mérkőzés előtt tisztelte a Ferencvárost a Paksi FC, mely vezetett a bajnok ellen, végül a hosszabbításban 2–1-re kikapott az OTP Bank Liga 30. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Telt ház és díszsorfal várta az aranysárga színű mezben pályára vonuló Ferencváros játékosait a Fehérvári úti stadionban. A házigazda Paks sportszerűen megtapsolta a fővárosiakat, így tisztelegve nekik, miután az előző fordulóban az ősi rivális Újpest legyőzésével sorozatban negyedik bajnoki címüket ünnepelhették.

Komoly tétje a mérkőzésnek így már csak a hazaiak számára volt, akiknek minden pontra szükségük van ahhoz, hogy a bajnokságban megőrizzék negyedik helyüket, s ezzel tizenegy év után ismét kilépjenek a nemzetközi kupaporondra. Ezt átérezték a szurkolók is, a vendég mellett a hazai szektorokban egy gombostűt sem lehetett leejteni, a 4201 néző pedig új rekord a 2020 augusztusában átadott stadionban.

A két csapat tizenkét nap múlva a Magyar Kupa döntőjében is megvív egymással (a finálét május 11-én 19.30 órakor rendezik a Puskás Arénában), Bognár Györgynek mégis elsősorban kényszerűségből kellett több helyen változtatnia a múlt heti, zalaegerszegi kezdőhöz képest. A legnagyobb hiányzó természetesen a góllövőlistát 29 találattal vezető Ádám Martin volt, a Zete ellen első élvonalbeli mesterhármasát jegyző támadó (3–2) öt sárga lap miatti eltiltását töltötte le. A meccsenkénti egyes gólátlaggal bíró csatárt a paksi és ferencvárosi kedvenc, Böde Dániel helyettesítette, de a vezető találatot csatárerényeket csillogtató Lenzsér Bence szerezte meg. A fiatal Kocsis Bence szöglete után a labda vendég fejről került a belső védő elé, aki kapásból, állítgatás nélkül helyezte a kapuba.

Vezetés után a Paks még inkább átadta a területet a bajnoknak, aki nem mutatott sokkal többet házigazdájánál, mégis könnyen előnnyel mehetett volna szünetre. A félidő közepén Muhamed Besic három védő gyűrűjében vette be a lövésből semmit sem látó Rácz Gergő kapuját, majd a hosszabbításban Miha Blazic fejjel volt eredményes, ám ezt pár perces VAR-vizsgálat után Berke Balázs játékvezető érvénytelenítette.

Fordulás után a mérkőzés fordulatszáma is lejjebb esett, a Ferencváros továbbra is többet birtokolta a labdát, de a kapu elé nem jutottak el. Ez dicsérte a paksi védekezést, támadásra azonban kevesebb hangsúlyt fektettek. Mégsem az egy pontra rendezkedtek be a hazaiak, Bognár György ezt alátámasztva Haraszti Zsolttal és a csereként többször kulcsszereplőként elélépő Nagy Richárddal frissített. A győzelemhez mégis a Fradi állt közelebb, de a 93. percig úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a felek, ekkor azonban Carlos Auzquit üresen hagyták a paksi védők, az argentin támadó pedig első magyarországi góljával eldöntötte a pontok sorsát.

A PFC jövő héten szerdán a Gyirmót vendégeként lép pályára a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Paksi FC–Ferencváros 1–2 (1–1)
Paks, Fehérvári úti stadion, 4201 néző. Vezette: Berke (Vígh-Tarsonyi, Bornemissza)
PAKS: Rácz G. – Kovács N., Lenzsér, Kinyik, Szabó J., Medgyes – Kocsis B. (Kesztyűs B., a szünetben), Windecker, Szabó B. (Haraszti, 62.), Sajbán Máté (Vas, 92.) – Böde (Nagy R., 72). Vezetőedző: Bognár György
FERENCVÁROS: Bogdán Á. – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic (Botka, 66.), Pászka (Civic, 67.) – Vécsei, Laidouni, Besic (Sigér, 77.) – Auzqui, Bassey (Boli, 77.), Marquinhos (Marin, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
GÓLSZERZŐK: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (93.)
SÁRGA LAP: Kovács N. (29.), Kinyik (38.), Kesztyűs B. (83.), illetve Laidouni (39.), Vécsei (77.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!