Cselgáncs

2022.04.06. 18:11

Pupp Réka is a válogatott tagja

Tizenegy fős magyar válogatott, köztük öt női és hat férfi versenyző vesz majd részt az április 29. és május 1. között rendezendő Európa-bajnokságon. Köztük lesz az egyik legjobb formában lévő dzsúdós, Pupp Réka is.

T. N.

A tavalyi kontinenstornán bronzérmet szerzett Pupp Réka. Fotó: IJF

Az Atomerőmű SE olimpikonja múlt héten aranyérmet szerzett az antalyai Grand Slamen, amivel feljött az 52 kilósak világranglistájának második helyére. A paksiak kiválósága tavaly bronzérmet szerzett az Eb-n. 

 

A magyar válogatott tagjai közül rajta kívül még négyen álltak korábban a kontinenstorna dobogójára: a csapat legrutinosabb tagja a harminckét éves Karakas Hedvig, akinek mérlege egy arany, egy ezüst és két bronz. Tóth Krisztián egy ezüst- és két bronz-, Ungvári Attila két bronz-, míg Gercsák Szabina egy bronzérmet szerzett eddig a legrangosabb európai viadalon. 

 

A keret, nők. 52 kg: Pupp Réka. 57 kg: Kovács Kitti. 63 kg: Özbas Szofi és Karakas Hedvig. 70 kg: Gercsák Szabina. Férfiak. 81 kg: Ungvári Attila és Rajkai Róbert. 90 kg: Tóth Krisztián és Gőz Roland. 100 kg: Vég Zsombor. +100 kg: Sipőcz Richárd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!