Sí-Elek Kupa

2022.04.26. 19:00

Síversenyt rendeznek a hétvégén Szekszárdon

Első alkalommal rendezik meg vasárnap a Sí-Elek Kupát, a 11 éven aluliak számára kiírt versenynek a Bodri Birtokon lévő műanyag sípálya ad otthon.

B. S.

Illusztráció: Pixabay

A hatszáz négyzetméter területű, felvonóval ellátott helyszínen való induláshoz – biztonsági okokból – haladó tanfolyam megléte szükséges. A gyerekek számára a felszerelést a szervező Sí-Elek Sítanoda biztosít. 

A három futamból álló megmérettetés páros csúszásokkal, valamint ügyességi feladatokkal selejtezős rendszerben zajlik majd. Minden induló oklevélben és éremben részesül, az abszolút első három helyezett kupát vihet haza.

A síelésnek a 1970-es években komoly tradíciója volt Szekszárdon, a kedv és a létszám a nyolcvanas évekre elfogyott, a síelők pedig 2014-ig  eltűntek a lejtőről. Akkor azonban új lendületet hozott a sportágnak a Sí-Elek Sítanoda és Csóka Tamás síoktató, a tanulók és a helyi oktatók száma pedig évről évre nőtt.

Idén januárban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Bodri Birtokon tartotta idei első regionális versenyét.

Címkék#síelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!