Női kosárlabda NB I

2022.04.16. 07:30

Sopronban indul az aranycsata

Európa legjobb csapata vár a KSC Szekszárdra a női NB I bajnoki döntőjében. A három sikerig tartó párharc ma este a Sopron Basket otthonában kezdődik.

Rónai Gábor

Miklós Melinda jó játékára is szüksége lesz a KSC-nek, ha meg akarja szorítani a címvédőt (Fotó: Mártonfai Dénes)

Felérne egy csodával, ha az Atomerőmű KSC Szekszárd meg tudná szorongatni az Euroliga győztesét, a magyar bajnokság egyed­uralkodóját. A Sopron Basket egyértelmű favoritja a bajnoki döntőnek – így véli Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője is, aki hat éve dolgozik Tolnában, s negyedszer vezette az NB I döntőjébe a KSC-t. 

„A Sopron pillanatnyilag Európa legjobbja. Mi még kis klub vagyunk, s a papírforma alapján nem is kérdéses, hogy a címvédő az abszolút esélyes. Játéktudásban és atletikusságban is nehéz felvenni vele a versenyt, ami a rendkívül erős keretű török Fenerbahcénak sem sikerült az Euroliga döntőjében. Azért is tisztelem a Sopront, mert szervezetten, szisztéma szerint kosárlabdázik, ahogyan mi is. A mi óriási veszteségünk, hogy a borzasztó sérülést szenvedő ­Krnjics Szara nem játszhat, tovább nehezítve amúgy is embert próbáló helyzetünket” – mondta a 45 éves szakember. 

Djokics Zseljko vezetőedző szerint a döntő minden pillanatát ki kell élvezni (Fotó: Mártonfai Dénes)

„Eddig legyőztük az olyan csapatokat, amelyeket reálisan le lehetett győzni, majdnem olyan szintre jutottunk, mintha bajnokok lennénk. Ezután csak ráadást jelent, hogy a fináléban egy nálunk tehetősebb, erősebb keretű együttessel találkozhatunk. Büszkének kell lennünk, és ki kell élveznünk a döntő minden pillanatát” – tette hozzá. 

Az első találkozó ma 19.30 órakor kezdődik a soproni Novomatic Arénában, a meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti. A második találkozót jövő szerdán 18 órától játsszák a szekszárdi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!