Enduro Európa-bajnokság

2022.04.01. 07:30

Történelmi esemény! Tamásiba érkeznek Európa legjobbjai

Tamási ad otthont a hétvégi enduro-Európa-bajnokság második fordulójának. A szombati és vasárnapi versenyre közel százötven induló érkezik a Tolna megyei városba.

B. S.

Konténerek és faakadályok is nehezítik majd az indulók dolgát a krosszteszten (Beküldött fotó)

Történelmi eseményt rendeznek hétvégén a Tamásiban, ahol a motorsport enduroszakosztályának európai színe-java gyűlik össze az Európa-bajnokság második körére.

A hét kategóriában (első és másodosztályú, junior, felnőtt, szenior, veterán, női) közel százötvenen indulnak, többségük külföldi, köztük az első fordulóban mindkét szeniorfutamot megnyerő olasz Alessandro Rizza vagy a hölgyeknél taroló brit Nieve Holmes. De hazai versenyzőért is szoríthatunk, mint például Tádics Dánielért, aki Pietramontecorvinóban junior 2 kategóriában két 14. helyet szerzett. 

Érdemes lesz már ma dél­előtt 10 órakor kilátogatni az edzésekre a Tamási Termálfürdő parkolójához, ahol szombaton és vasárnap 10 órakor rajtolnak a futamok. A rajthelyszín mellett a krossz­pályánál és a homokbányánál is pluszfeladat vár az indulókra, akiknek hol krosszteszten, hol extrém enduroteszten – faakadályokkal, lemezkukákkal, gumiakadályokkal nehezített terepen – kell „átesniük”. A verseny lényege, hogy 40 kilométeres körökön (ebből mindkét napon négyet kell teljesíteni) a tesztrészek a mérvadóak, de azokon megadott időintervallumon belül kell végigmenni. 

A harmadik fordulónak július 23–24-én a finnországi Sipoo város ad otthont, a negyediket, ami egyben a zárókör is lesz, a németországi Woltersdorfban és Rüdersdorfban rendezik meg október 28. és 30. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!