Az óvodásokért fociztak

2022.05.29. 19:30

A Fradi öregfiúk csapata jótékonykodott vasárnap Tamásiban

A Ferencváros szeniorjaival játszott jótékonysági meccset a Tamási 2009 FC második csapata. A pocsék idő ellenére nagyon sokan kilátogattak a Németh László Városi Sporttelepre.

R. G.

A Fradi öregfiúk csapata jótékonykodott vasárnap Tamásiban (Fotó: K. A.)

Szinte egész nap megállás nélkül szakadt az eső Tamásiban, délután három felé azonban elkezdtek visszavonulni a sötét felhők. Talán az időfelelős is úgy volt vele, nem ronthatja el azt a napot, amiért annyit, de annyit dolgoztak a szervezők. Aztán mielőtt kifutottak volna a csapatok a gálamérkőzésre, ismét rázendítettek az égiek. Miután Horváth Zsolt, az örökös helyi szpíker pályára szólította a hazai kedvenceket, Bánki József, a ferencvárosi öregfiúk vezetője vette át a mikrofont.

„Lehet a Fradi nélkül élni, de nem érdemes” – mondta, majd felkonferálta a vendégcsapatot. Mi tagadás, illusztris nevekkel jött a legnépszerűbb magyar csapat: Fischer Pál anno az Ajaxban is villogott, Zoran Kuntics pedig talán a klubtörténet legfontosabb gólját szerezte Brüsszelben az Anderlecht ellen (ekkor jutott fel a Fradi először a Bajnokok Ligája főtáblájára).

Keller József az első BL-csapat kőkemény védője volt, a Szekszárdról indult Máté Csabát (aki Sztanyiszlav Csercseszov, Peter Stöger, Szerhij Rebrov, Thomas Doll és Ricardo Moníz munkáját is segítette) senkinek sem kell bemutatni, ahogy a pécsi nevelésű támadót, Kardos Ernőt sem. Utóbbi a Majosi SE edzőjeként szombaton még a megyebajnoki aranyat ünnepelte, míg Máté szinte a nagyfia, Roland esküvőjéről érkezett.

Nem kellett szégyenkezniük a tamásiaknak sem, a hazaiak is igen veretes névsorral várták a meccset. Pályára lépett mások mellett a két szervező, Berengyán Béla és Márkus Krisztián, de ott volt a gyepen az egykori kedvencek közül Pék András, Béres Szabolcs, Juhász Attila vagy, Juhász István.

Utóbbi egy kiváló indítás után szerezte meg a vezetést, mire még az eső is elcsendesedett. A főlelátó dugig volt, a Sárga Ultrák megállás nélkül daloltak, ahogy sokat tett a kiváló hangulatért a Groupama Aréna hangja, Szendrey Zsolt Károly is. Talán kevesen tudják, ezért érdemes rögzíteni:  Szasza, ahogy a drukkerek ismerik, gyönki származású.

Az első tamási gól után nem sokkal jött a második, s benne volt a pakliban egy harmadik is – de a ziccer kimaradt. A Fradi szeniorjai (az öregfiúk szót annyira furcsa leírni ilyen örökifjak láttán) pedig büntettek: Máté Csaba gyorsan kiegyenlített (a második gólja egy pazar ollózásból született), Keller József közelijével pedig már a zöldek vezettek, s fordulhattak előnnyel.

A kis pihenő után újabb két Fradi-gól következett, amire a tamásiak már csak eggyel tudtak felelni, a vége 5–3 lett. A meccs végére még a napsugarak is felbukkantak itt-ott, erre szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó. A „Szép volt fiúk!” rigmus a legvégén mindkét csapatnak szólt – nagy élmény volt a Fradi öregfiúk vendégjátéka.

A teljes nyereséget felajánlották

Nemcsak a Fradi-ereklyék elárverezéséből befolyt összeget, hanem a jótékonysági meccs teljes nyereségét a helyi óvodák kapják – mondta lapunknak a szervezők nevében Vámosi Ferenc. A pontos összeget tegnap még nem tudták megmondani, de az biztos, hogy több százezer forintról lesz szó. Nagyon sokan váltottak belépőjegyet, s a kihelyezett adománygyűjtőbe is sokan dobtak be kisebb-nagyobb összegeket. Az ereklyék közül Somalia dedikált meze 60 ezer, Jova Levente kesztyűje 27 ezer, az öregfiúk által dedikált labda pedig 23 ezer forintért kelt el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!