Labdarúgás

2022.05.31. 12:23

A Nyíregyházával játssza az osztályozót a Majosi SE

A Nyíregyháza Spartacus második számú csapatával mérkőzik az NB III-ba jutásról döntő osztályozón a Majosi SE. Az első meccset most vasárnap játsszák Nyíregyházán (17.30 óra), a visszavágót pedig június 12-én vívják Majoson (17 óra).

R. G.

Vajon lesz-e okuk az ünneplésre a majosiaknak az osztályozós párharc után is (Fotó: M. Gy.)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek meggyőző teljesítménnyel, 15 pontos előnnyel szerezték meg az aranyérmet az Ibrány SE és a Vásárosnamény előtt. Az övék volt a legtöbb győzelem, a legkevesebb vereség, a legtöbb rúgott és a második legkevesebb kapott gól.
Érdekes, hogy a majosiak ugyanúgy 66 ponttal zártak, mint a nyíregyháziak, de Kardos Ernő csapata 27 meccs alatt szerezte meg ezt a pontmennyiséget, míg a szabolcsiak 30 találkozót vívtak.

„Mind a két meccset szeretnénk megnyerni!” – mondta Kardos Ernő a sorsolást követően, hozzátéve, megvannak a megfelelő kapcsolatai ahhoz, hogy elegendő információt gyűjtsön a riválisról. Fontos tudni, hogy négy olyan játékos is pályára léphet a nyírségieknél, aki tagja az NB II-es keretnek, de az utolsó két bajnokin nem játszott.

A bajnoki címüket szombaton a Tevel legyőzésével bebiztosító majosiak a szombat délelőtti edzés után ülnek buszra, s utaznak Nyíregyházára. Vasárnap a reggeli után taktikai megbeszélés vár a keret tagjaira, az ebéd és a csendes pihenő után pedig következik az osztályozó első meccse a Sóstói úti városi stadionban.

Az osztályozón hét párosítást készítettek el, míg három szerencsés gárda, az FC Hatvan (Heves), a Karcagi SE (Jász-Nagykun-Szolnok) és a Móri SE (Fejér) osztályozó nélkül jutott fel az NB III-ba.

A párosítások: Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén)–Körösladányi MSK (Békés), Szegedi VSE-Pizzamonster (Csongrád)–Technoroll Teskánd KSE (Zala), Gödöllői SK (Pest)–Csornai SE (Győr-Moson-Sopron), PTE PEAC (Baranya)–Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom), Balatonlelle SE (Somogy)–Bánk-Dalnoki Akadémia (Nógrád), Pénzügyőr SE (Budapest)–Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar). R. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!