Atlétika

2022.05.10. 20:07

Arannyal debütált a félmaraton-ob-n Szemerei

Jobban nem is debütálhatott volna a Félmaraton Magyar Bajnokságon Szemerei Levente, aki a jól megfontolt taktikájának köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Berg S.

Szemerei Levente (157) simán győzött (Fotó: Berényi Ibolya)

Februárban a horvátországi Splitben futotta első félmaratonját a Szekszárdi Sportközpont atlétája, majd egy hónappal később Isztambulban állt rajthoz 21 kilométeren. Hétvégén pedig élete első országos bajnokságán vett részt, s nem is mutatkozhatott volna be jobban. 

– Splitben csak jó időt szerettem volna futni, ami végül második helyre volt elég. Azzal elégedett voltam, Törökországba viszont betegség után utaztam ki, emiatt nem is tudtam azt a teljesítményt nyújtani, amit szerettem volna – emlékezett vissza Szemerei Levente, aki május elsején megnyerte a tízezer méteres országos bajnokságot.

A budapesti ob-n viszont egyértelmű célja volt, hogy megnyerje azt. Szemerei Levente számított a legesélyesebbnek, miután nála csak az a Csere Gáspár rendelkezik idén jobb idővel, aki koronavírus miatt nem tudott rajthoz állni. 
A mezőny a Puskás Aréna körüli 1500 méteres körpályán haladt, ami egy félmaratonnál nem szokványos (általában 2-3 körös, vagy egy útvonalon szokták megrendezni a versenyt). – Többekkel ellentétben engem ez nem zavart, az időjárás már annál inkább. Nem szokott feküdni nekem a meleg, ezért döntöttem úgy, nem lógok meg az elején a mezőnytől, mert félő, hogy a végén befognának – emlékezett vissza versenyére. 

A 22. évében járó atléta négy riválisával lépett meg a mezőnytől, sokáig együtt is mentek, majd négy körrel a vége előtt Szemerei Levente, Farkas Dárius és Jenkei Péter leszakították magukról a többieket. Ritmusváltás után utóbbit is lehagyták, majd másfél körrel a vége előtt a szekszárdiak kiválósága már egyedül futott az élen. 

Eredmény. 

1. Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) 1:07:09 óra, 2. Farkas Dárius Ádám (BEAC) 1:07:24, 3. Jenkei Péter (Vasas) 1:07:40. 

Nincs megállás Szemerei Leventének, aki hétvégén Győrben áll rajthoz a csapatbajnokság Nyugati csoport elődöntőjében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!