Röplabda

2022.05.05. 12:09

Az elődöntőben kattantak át Dávid Csanádék

A vártnál simábban, 3:0-ra nyerte a férfibajnokság döntőjét a Pénzügyőr SE a Fino Kaposvár ellen. Dávid Csanád, a fővárosi csapat bonyhádi játékosa szerint a fináléba jutáshoz sokkal rögösebb út vezetett, mint később megszerezni az aranyérmet.

B. S.

Dávid Csanádék (balra) dupláztak a szezonban. Fotó: MW

Fotó: Bús Csaba

„Meglepő, de azt kell mondanom, hogy az elődöntő sokkal nehezebb volt – szögezte le portálunk megkeresésére a csapathoz tavaly nyáron igazoló ütő. – Nehéz meccsek voltak azok mindaddig, amíg mi el nem értük azt a hőfokot és fel nem vettük azt a ritmust, ami ahhoz kellett, hogy három-négy naponta komoly mérkőzéseket vívjunk. Utána beindult a gépezet.” 

Az alapszakaszt tizenhárom győzelem mellett egyetlen vereséggel zárta a Pénzügyőr (a második fordulóban éppen Kaposváron kapott ki 3:2-re), a negyeddöntőben a Dunaferrt 3:0-s, a MAFC-ot 3:2-es összesítésben búcsúztatta a fővárosi gárda. 

„Az elődöntőben 1:0-ra vezettünk, de a MAFC fordítani tudott ellenünk. Akkor ott átkattant valami nálunk az agyakban, s onnantól nem volt megállás. Kétség sem fér hozzá, hogy jó csapat a Kaposvár, hiszen máshogy nem jutottak volna döntőbe, de messze nem nyújtottak olyan teljesítményt, hogy meg tudjanak minket szorongatni” – folytatta a válogatott játékos. 

A döntő két hazai mérkőzését 3:1-re nyerte a Pénzügyőr, Kaposváron pedig szettvesztés nélkül (3:0) győzött, ezzel a söpréssel védte meg címét, s szerezte meg története második aranyérmét. 

Dávid Csanád átlagban tizenkét ponttal gazdagította csapatát (az első találkozón 12-ig, a másodikon 8-ig, a harmadikon 16-ig jutott), ezzel Kovács Zoltán mögött a második legeredményesebb Pénzügyőr-játékos volt a döntőben. 

„Nem zárkózom el attól, hogy a csapatnál maradjak, azonban ez több mindentől is függ. Többek között attól, hogy mennyire tud erősíteni a klub és kik távoznak, de a magánéletemet is figyelembe kell vennem. Egyelőre még nem kezdődtek meg a tárgyalások, ezért konkrétat nem tudok mondani a jövőmmel kapcsolatban” – válaszolta kérdésünkre Dávid Csanád, aki duplázni tudott idén a Pénzügy­őrrel, hiszen a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát is elhódították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!