kosárlabda

2022.05.14. 19:54

Bennmaradt az NB I-ben az Atomerőmű SE!

Végletekig kiélezett meccsen verte meg a Pécsi VSK-Veoliát az Atomerőmű SE a férfi kosárlabda NB I playout-párharcának harmadik meccsén, s sikerével bennmaradt az első osztályban.

Rónai G.

Fotó: Molnár Gyula

Alaposan ráijesztett a paksi drukkerekre a Pécsi VSK-Veolia a playout-párharc harmadik, mindent eldöntő meccsén. Drazsen Brajkovics tanítványai dacoltak az esélyekkel, és azzal, hogy az idény összes paksi meccsét simán elbukták, 8–0-ra megléptek az elején. A nagy tét láthatóan az ASE játékára nyomta rá jobban a bélyegét, nem igazán találták a ritmust Eilingsfeld Jánosék. 

Jan Pavlik 11–3-as pécsi előnynél unta meg a látottakat, de az eligazítás nem hozott fordulatot. A pécsiek elsősorban a szerb Veljko Brkics kosaraival őrizték az előnyt, ami egészen a 17. percig kitartott. A horvát Mislav Brzoja duplájával vezetett először a meccsen az ASE és nagy csatában ezt az egypontos előnyt meg is őrizte a nagyszünetre.

A pécsiek múlt szombaton huszonkét ponttal kaptak ki Pakson, de ez volt az a meccs, amelyen semmit sem számított, hogy mi történt korábban. Gulyás Róbert az egykori kiváló kosaras, a paksi klub szakosztályelnöke is csak csóválta a fejét, rajta is látszott a feszültség. Az első mosoly a harmadik negyedben jelent meg a szája szegletében. Az ASE úgy jött vissza a pályára, hogy eldönti a bennmaradás kérdését, egy 11–0-s rohammal sokkolták a pécsieket, s egészen tizenöt pontig kúszott fel az előnyük.

A kanadai Shaquille Keith űzte-hajtotta a társait, s közben tüzelte a közönséget is, amely fantasztikus hangulatot teremtett. Olyan érzése volt az embernek, mintha a bajnoki döntőben lenne, jó ötlet volt a paksi vezetés részéről, hogy ingyenessé tette a belépést. A záró felvonásban majdnem mégis csodát tett a Pécs, amely Ivosev Tamás és Veljko Brkics vezérletével 62–60-ra visszajött, s benne volt, hogy fordít.

Végül Eilingsfeld János triplája döntött, a végén már nem engedte ki a kezéből a győzelmet az Atomerőmű SE, amely alaposan megszenvedett érte, de megérte, mert az új idényben is az A-csoportban szerepelhet. A pécsiek az NB I/B-ben folytathatják.  

MESTERMÉRLEG

Jan Pavlik: – Hiszek a sorsban, számunkra ez volt megírva, hogy ebben az idényben végig szenvedni fogunk. Mindenki kitette a szívét lelkét, óriási gratuláció jár a játékosoknak, a szezon végére sikerült összekovácsolni a csapatot.

Drazen Brajkovic: – Nem volt igazságos, hogy ez a két csapat játszott a kiesés ellen. Küzdelmes mérkőzésre számítottunk, az is lett belőle. Húsz napja vagyok a csapatnál,  

ATOMERŐMŰ SE–PÉCSI VSK-VEOLIA 75–70 (16–18, 19–16, 27–20, 13–16)
Paks, 1000 néző. V: Földházi T., Benczur T., Söjtöry T.
ASE: Frank 2, BROWN 15/15, Brzoja 6, EILINGSFELD 12/6, PACEVICIUS 12/3. Csere: KEITH 17/3, Pajor 2, Kovács Á. 3/3, Kis R., Taylor 5/3. Edző: Jan Pavlik
PÉCS: Haynes-Jones 7, Donaldson 8/6, IVOSEV 22/3, Meleg, BRKICS 18. Csere: Bíró O. 4, ILLÉS M. 11/9, Goldring, Edző: Drazen Brajkovic

Az eredmény alakulása: 3. p.: 0–8. 7. p.: 8–11. 12. p: 18–24. 17. p.: 30–29. 23. p.: 47–36. 28. p.: 62–47. 33. p.: 62–60. 38. p.: 69–64.
Kipontozódott: Brkics (40. p.).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!