Labdarúgás

2022.05.16. 17:42

Bognár György távozott a Paksi FC-től

Igaznak bizonyultak a hírek, s ahogy az érintett elmúlt napokban tett sejtelmes nyilatkozatai után várni lehetett, távozott a Paksi FC vezetőedzői posztjáról Bognár György. A 60 esztendős szakember a jövőben az MTK Budapest felnőtt-, NB III-as és U19-es együttesének szakmai munkáját fogja felügyelni, számolt be róla a fővárosi klub honlapja.

Berg Sándor

Fotó: M. Gy.

A korábbi 50-szeres válogatott középpályás 2020 szeptemberében, éppen egy MTK elleni hazai bajnoki találkozón debütált az atomvárosiak kispadján (40), melyet még további hetven tétmérkőzés követett. Az összmérlege jócskán pozitív, 33 győzelem és 14 döntetlen mellett 24 vereséget könyvelt el abban a hatszázegy napban, míg a  paksiakat irányította.

Bognár Györggyel a zöld-fehérek a 2020/2021-es szezont a negyedik helyen zárták, a hétvégén véget ért bajnokságot pedig a hatodik pozícióban fejezték be, emellett bejuttatta a csapatot a Magyar Kupa döntőjébe.

A szakember nemcsak utóbbival írt történelmet Pakson, de támadószellemű játékfelfogásának köszönhetően az előző idényt hetvenhat lőtt góllal zárták (a mostanit 75-tel), ami új rekord az NB I-ben. Ezen jócskán javított a Budafok elleni 9–2-es siker is, ilyenre négy és fél évtizede nem volt példa az élvonalban. Nem mellesleg előbb Hahn Jánosból, most pedig Ádám Martinból „csinált” gólkirályt.

Átlagban 2,46-szor találtak be Bognár György irányítása alatt, míg 1,8 gólt kaptak, s 1,59 pontot gyűjtöttek.

„Pakson addig is rendben voltak a dolgok, amíg mi jöttünk, és ezután is rendben lesz, az elmúlt húsz évben ez mindig így volt. Nagyon szurkolok a csapatnak, azt gondolom, a kapcsolatunk megmarad örökre” – fogalmazott az atomvárosiak edzőjeként utolsó nyilatkozatában Bognár György.

A 2021-ben előbb a játékosok, majd a klubtulajdonosok szavazatai alapján az Év edzőjének megválasztott szakember erősen kötődik a kék-fehérekhez, 1987-ben tagja volt a huszonkilenc év után bajnoki címet szerző MTK-nak, majd vezetőedzőként is irányította a csapatot.

A hírek szerint a távozó vezetőedző helyére Waltner Róbert a legesélyesebb (lapzártánkig hivatalos döntés ez ügyben nem született), a 44 éves egykori csatár korábban irányította a Kaposvárt, majd a ZTE-t, ahonnan márciusban váratlanul távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!