Tenisz

2022.05.23. 15:58

Javában zajlik már a városi bajnokság

Javában zajlik a tolnai városi teniszbajnokság – tudtuk meg Schalli Ádámtól, a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület teniszszakosztályának vezetőjétől.

T. N.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

Idén is három osztályban, osztályonként 14 nevezővel kezdődtek a küzdelmek, április végén, a városi sportcsarnok melletti teniszpályákon. A lebonyolítási rendszer szerint az egyes ligákban mindenki mindenkivel mérkőzik, két körben, oda-vissza. Minden találkozó két nyert szettig tart. 

A teniszezők zöme tolnai, de akadnak szekszárdi és bátaszéki indulók is. Hölgyek is neveztek, a II. osztályban egy, a III. osztályban két női versenyző játszik. A bajnokság a tervek szerint szeptember 30-ig tart. Júniusban meghívásos páros versenyt rendeznek, ősszel pedig megtartják a hagyományos Vereckei Balázs emléktornát. Emellett a tervek szerint ugyancsak teniszverseny során emlékeznek meg a Covid-időszakban elhunyt teniszbarátaikról, Kaiser Józsefről és Tóth Ferencről. 

A bajnokságon és a tornákon kívül természetesen tovább zajlik a teniszoktatás is a tolnai bázison. 

Ez volt tavaly
Az előző kiírásban az első osztályban Szabó Béla nyert, aki egyúttal megvédte 2020-as elsőségét (a második Bacsó Miklós, a harmadik Ferenc Tibor lett). A második ligában Heitzmann János győzött Máthé Zoltán és Misetics Gábor előtt, míg a harmadik osztályban Pörzse Balázs állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Izsák Bálint és Veres János követte őt a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!