Kosárlabda

2022.05.23. 07:30

Javuló játékot mutattak Portugáliában Studerék

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint hasznos túrán van túl a magyar női válogatott, amely az elmúlt héten három felkészülési mérkőzésen is pályára lépett Portugáliában.

TN-összeállítás

Studer Ágnes és Mányoky Réka (Beküldött fotó)

A nemzeti csapat május kilencedikén, Székesfehérváron kezdte meg háromhetes összetartását, amelynek közepén egy portugáliai túra is helyet kapott. A Lisszabontól 80 kilométerre fekvő Rio Maiorban szerdán a magyarok 74–70-re kikaptak, másnap 69–63-as győzelemmel visszavágtak, majd pénteken 73–63-ra nyertek.

„Hasznos túrán vagyunk túl, sok információt kaptunk a csapatról” – összegezte a látottakat a szakvezető. – A legfontosabb, hogy mindig tudtunk alkalmazkodni az új helyzetekhez, többek között arra is jól reagáltunk, hogy többnapos késéssel érkeztek meg a csomagjaink. A portugálok nagyon keményen, időnként durván védekeztek, de ezt is tudtuk kezelni.”

A kapitány úgy vélekedett, hogy együttese – ahogy az eredmények is mutatják – meccsről meccsre fejlődött. „Az utolsó mérkőzéssel voltam a legelégedettebb, azon már egész jól működött a csapat” – tette hozzá a kapitány.

A női válogatott novemberben, Romániában vívja a következő tétmeccsét, amikor folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C-csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött, illetve Románia és Izland előtt. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz csoportgyőztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut majd ki. 

Két szekszárdi volt a keretben
Az NB I legutóbbi kiírásában ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát ezúttal két játékos, Studer Ágnes és Mányoky Réka képviselte Portugáliában. A keretbe meghívót kapott Miklós Melinda és Goree Cyesha is, de sérülés miatt ők ezúttal nem lehettek ott a többiekkel. Mindketten két találkozón kaptak lehetőséget Székely Norbert szövetségi kapitánytól. A 74–70-es vereséggel záruló összecsapáson Studer 10 pontot (közte két triplát) szerzett, Mányoky nem volt eredményes. A 73–63-as magyar győzelmet hozó találkozón Studer 9 ponttal (egy tripla), Mányoky pedig 7 ponttal (egy tripla) tette le a névjegyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!