Labdarúgás

2022.05.01. 07:30

Kardos Ernő szerint a tavaszi Majoson nehéz fogást találni

A két legjobb formában lévő csapat játszik rangadót a megyei I. osztályú focibajnokságban. A Majos vasárnap a Bölcskét látja vendégül, s újabb lépést tehet a bajnoki cím megszerzése felé.

Rónai Gábor

Kardos Ernő. Fotó: M. K.

– Tudja, hogy melyik a megyei első osztály legjobb formában lévő együttese? 
– Természetesen, a Majosi SE. Tíz bajnokit nyertünk meg zsinórban. Jó a társaság, a játékosoknak megvan a kellő önbizalmuk, jó úton járunk a bajnoki cím megszerzése felé – felelte Kardos Ernő, a majosiak vezetőedzője. 

– És a második legjobb? 
– A Bölcskei SE. Hat mérkőzés óta veretlenek. Miskovicz Bálint remek munkát végez, ez már nem az a csapat, amelyik ősszel játszott. Ha most kezdődne a bajnokság, biztos vagyok benne, hogy ott lennének az esélyesek között. Erős a keretük, talán nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, hogy van olyan erős, mint a mögöttünk álló Bonyhádé.

– Vasárnap éppen a Bölcskét fogadják. Ráhangolódtak már a rangadóra?  
– Semmi különös, ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik csapat ellen. Ötpontos előnnyel vezetjük a bajnokságot, öt forduló van vissza a szezonból. Ahhoz, hogy ne mi nyerjük meg az aranyat, kétszer ki kellene kapnunk, és a bonyhádiaknak minden meccsüket meg kellene nyerniük. Ha a tavasszal látott arcunkat mutatjuk, nehéz lesz bennünket megverni! 

– Mit gondol a bölcskeiekről? 
– Tisztában vagyok az erősségeikkel, kollégám, Gyánó Szabolcs megnézte őket. Labdabiztos focit játszanak, elöl nagyon veszélyesek, Kiss Patrik személyében náluk játszik a megyei élvonal egyik legjobb támadója. Az ő kikapcsolása kulcsfontosságú lesz, és a labdabiztos futballjukat is meg kell fojtanunk. Ám rajtunk nehéz fogást találni, nekünk több erősségünk van, és ennek a pályán is meg kell látszania. 

– Fogynak a fordulók. Már számolgatják a játékosok, hogy mennyi van vissza?  
– Biztos vagyok benne, hogy számolgatják, de az öltözőben és a pályán nincs számolgatás. Ha nem vesszük ide a két évvel ezelőtti csonka szezont, akkor majdnem tíz éve nyert legutóbb bajnokságot a Majosi SE. A településen mindenki várja már az újabbat. Ha meglesz a győzelem a bölcskeiek ellen, és jövő szombaton a dombóvári meccsünket is behúzzuk, rendben leszünk. Igazából csak magunkra kell figyelnünk. 

– Mindenki egészséges? 
– Nagy Norbert könyékműtétje után már elkezdte a futóedzéseket, és Bognár Sándor is rendben van. Pál Mártont az előző fordulóban pihentettem, ő is visszatér a pályára. Mondhatom, hogy a bőség zavarával küszködök, ráadásul van öt olyan játékosom, aki már tíz gól környékén jár. Magabiztosan várhatjuk a vasárnapi meccset.

Minden sorozat megszakad egyszer 
– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Majoson – fogalmazott Miskovicz Bálint, a bölcskeiek vezetőedzője. – Figyelem a majosiak szereplését, nagyszerű szériában vannak, de minden sorozat megszakad egyszer, s talán éppen most, a hétvégén fog ez bekövetkezni. Biztos vagyok benne, hogy igazi rangadóhangulat lesz Majoson, megpróbálunk mindent megtenni a győzelemért. Fegyelmezett, agresszív játékra készülünk, kellő odafigyeléssel és jó kommunikációval jó eredményt érhetünk el. Sajnos a bátaszékiek elleni meccsen kiállították Parádi Eriket, így rá nem számíthatok, és Nagy István is sérült – mondta a szakember. 

A további vasárnapi mérkőzés: Tevel Medosz SE–Dunaföldvár FC 17 óra. 

A góllövőlista állása: 14 gólos: Márk Attila (Kakasd SE), Márk Krisztián (Kakasd SE), 13 gólos: Pap Roland (Bonyhád VLC), 12 gólos: Ágics Péter (Bonyhád VLC), Lizák Péter (Majosi SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!