Ökölvívás

2022.05.28. 21:49

K.O.-győzelemmel búcsúzott Halász Gábor és a Harcosok Éjszakája

A koronavírus lecsengése és az anyagi háttér biztosítása után három év szünetet követően rendezték meg ismét a szekszárdi Harcosok Éjszakáját.

B. S.

K.O.-győzelemmel búcsúzott Halász Gábor és a Harcosok Éjszakája (Fotó: M. K.)

A küzdősportot kedvelők megtöltötték a városi sportcsarnok lelátóit és a ring körüli ülőhelyeket, akik elsősorban Halász Gábor, az UNIO Box Team Szekszárd nehézsúlyú bajnokának címmérkőzésére, egyben pályafutása utolsó megmérettetésére voltak kíváncsiak. Nem indult jól a meccs a Fisherman becenévre hallgató 44 éves ökölvívó számára, aki már az első menetben padlót fogott.

 A folytatásban viszont egyre inkább ellenfele, Bán Gábor fölé kerekedett, a háromszoros K1 magyar bajnok gyorsan elfáradt, s összekapaszkodással próbálta tördelni a meccset. A közönségnek is játszó komlói a negyedik menetben közel került a kiütéshez, egyre többször találták el Halász tiszta ütései. Végül az ötödik menetig bírta, térdelése után a vezetőbíró tízet rászámolva leléptette.

Halász Gábor ezzel tizedik fellépésén is veretlen maradt Szekszárdon, amivel megszerezte a WFC (Független Harcosok Szövetsége) övét, s 40. győzelmével (ebből 18 K.O.) búcsúzott el profi pályafutásától.

Egy perc néma főhajtás
A jubileumi, egyben utolsó Harcosok Éjszakája a megemlékezésről is szólt. Egyperces néma csenddel adóztak Rácz György, a Paksi SE edzője, Dékány Roland, az esemény egyik megálmodója, valamit Vas Krisztián, a szekszárdi Maori Team alapítója és edzője emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!