Kosárlabda

2022.05.18. 20:11

Magabiztosan nyert, és bennmaradt a Bonyhád

Az Atomerőmű KSE Bonyhád férficsapata bennmaradt az NB I/B-ben, miután a kiesésről döntő meccsen legyőzte a Tiszaújvárost.

Munkatársunktól

Fotó: Máté Réka

Fotó: Mate Reka

Két csapatunk is pengeélen táncolt az idei szezonban, de szerencsére mindkettő megúszta a kiesést. Az NB I-es Atomerőmű SE szombaton a PVSK-val szemben nyerte meg a párharcát, szerdán pedig a Bonyhád tette meg ugyanezt a tiszaújvárosiakkal szemben.

A két csapatban közös, hogy egy együttműködés jegyében az egész szezonban a völgységieket erősítették az ASE-ban játszó fiatalok, így az új idényben is folytatódhat a munka.

Fotó: Máté Rék

A bonyhádiak semmit sem bíztak a véletlenre, nekiestek a vendégeknek, s már a félidőben 21 pont volt az előnyük. Minden mutatóban jobb volt Morgen Frigyes csapata, amelynek a második félidőben már egyáltalán nem volt miért izgulnia. Sőt, még növelni is tudták az előnyüket, s végül a dupla duplával (13 pont, 12 lepattanó) záró Tömösváry Máté vezérletével simán nyertek.  

Atomerőmű KSE Bonyhád–Tiszaújváros Termálfürdő Phoenix KK 85–49 (23–8, 22–16, 20–16, 19–9)
Férfi NB I/B, Zöld csoport. Playout, 3. mérkőzés.
Bonyhád. Vezette: Hervay T., dr. Oláh M., Nepp L.
Bonyhád: PAJOR 20/9, Karosi 10/6, Baki S. 4, Orgona 11/3, TÖMÖSVÁRY 13. Csere: SZALAI M. 18/12, Heimann, Arnold B. 7, Géringer 2. Edző: Morgen Frigyes.
Tiszaújváros: Drahos 3/3, Hegedűs G. 3/3, BÁN T. 10, MADRID-ANDREWS 12, Gerőcs 4. Csere: Asszú 10/6, Kovács Z. 3, Frikker 1, Eremiás 2, Szabó N. 1, Drizner. Edző: Siska János.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Bonyhád javára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!