Sportlövészet

2022.05.26. 12:00

Taroltak a bonyhádi lövészek a diákolimpiai döntőkben

Kiválóan teljesítettek, és aranyérmekkel megpakolva jöttek haza a bonyhádi evangélikus gimnázium lövészei a Gyöngyösön és Budapesten megrendezett diákolimpiai döntőkről.

T. N.

Sosem látott kiváló eredményeket értek el a bonyhádi diákok. Beküldött fotó

Beke Zoltán testnevelő-edző tanítványai közül a 20 lövéses nyílt irányzékú légpuskás kategóriában a Bozsolik Sarolta, Jónás Anna és Papp Kata alkotta leánycsapat a III–IV. korcsoportban aranyérmes lett. Egyéniben Bozsolik aranyat, Jónás ezüstöt szerzett, míg Papp a dobogóról épphogy lecsúszva negyedikként zárt. 

Ugyancsak aranyérmet és vele diákolimpiai bajnoki címet szerzett Gyöngyösön a Császár Csenge, Nyul Mariann, Sűrű Sára alkotta V–VI. korcsoportos leánycsapat. 

A pisztolyosok közül egyéniben Somogyi Tamara Margit az ötödik, Bauer Konrád a tizenötödik helyezést érte el.  Nem meglepő, hogy a legeredményesebb csapat díját is a bonyhádi evangélikus gimnázium érdemelte ki. 

A gyöngyösi fellépése után Budapesten egy új sportágban mérették meg magukat a fiatalok. A Target Sprintet néhány éve hozták be Magyarországra a biatlon formájára, hogy ne csak télen lehessen ezt a sportot űzni, hanem tavasszal és nyáron is. A verseny egy 1200 méteres pályán zajlik, ahol a sportolóknak futva 400 méterenként 5 darab, 6 centiméter átmérőjű bukócélt kell leküzdeniük 10 méteres távról, összességében 10 darabot. 

Az évek alatt elvégzett szorgalmas és kitartó munka kiemelkedő eredményeket hozott. A IV. korcsoportos lányok (Bozsolik Sarolta, Jónás Anna, Papp Kata) csapatban aranyérmesek lettek, egyéniben Jónás ezüstöt nyert. Szintén aranyérmes lett a VI. korcsoportos fiúcsapat (Jók József, Bozsolik Ákos, Goják Rihárd), egyéniben Jók aranyérmet, Bozsolik ezüstérmet, Goják bronzérmet vehetett át. Az V. korcsoportos fiúk (Horváth Simon, Harsányi András, Szabó Gábor Máté) csapatban ezüstérmet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!