Labdarúgás

2022.05.08. 16:19

Vereséggel búcsúzott el közönségétől a Paksi FC

Nem tudott győzni utolsó hazai mérkőzésén a Paksi FC, mely 1–0-ra alulmaradt a Kisvárdával szemben az OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

B. S.

Vereséggel búcsúzott el közönségétől a Paksi FC (Fotó: M. K.)

A klub 2006 óta íródó élvonalbeli történetének 500. mérkőzését játszotta a Paks, melynek eddig nem sok babér termett a centenáriumi találkozóin. A századikat (Győr 1–3) és a háromszázadikat (Videoton 0–1) elveszítette, a kétszázadikon (Eger 2–2) és a négyszázadikon (Haladás 1–1) pedig döntetlent játszott. Kis túlzással az volt az egyetlen tétje az atomvárosiak idei utolsó hazai mérkőzésének, hogy megszakadjon ez a nyeretlen szériája a csapatnak. 

A Kisvárda már biztos dobogón zárja a szezont és elindulhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében, a Paksnak ehhez viszont itt legalább egy pontot kellett volna szereznie, majd jövő héten a Fehérvárt megvernie, miközben a székesfehérváriak az Újpesttől is kikapnak is pont nélkül maradnak.

Bognár György is tisztában volt azzal, hogy tétje igazán a jövő szerdai Magyar Kupa-döntőnek lesz, emiatt igencsak felforgatott kezdőt küldött pályára. Ádám Martin és Böde Dániel csak a kispadon kezdett, az alacsonyabb támadók pedig súlytalanok voltak a kisvárdai védők között, így a Paks gólhelyzet nélkül hozta le az első félidőt. 

A vendégek sem szakították az istrángot, előttük is egy igazi nagy helyzet adódott, amivel előnnyel mehettek a szünetre. Egy óráig bírta nézni csapata játékát Bognár György, a két erőcsatár és Medgyes Szinan pályára küldésével azért jelezte, nem akar lemondani a negyedik hely megszerzéséről. 

A hármas cserével helyzetek is megjöttek, de gólt sehogy sem sikerült begyötörniük a paksiak, akik így vereséggel búcsúztak el közönségüktől erre az idényre, s biztos, hogy a bajnokságban nem tudják kiharcolni a nemzetközi kupát.

Az atomvárosiak szerdán 19.30 órakor a Ferencvárossal csapnak össze a Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában (ha történetük első MK-aranyát megszerzik, nyáron szintén selejtezhetnek a harmadik számú európai kupaporondon), jövő hétvégén pedig a Fehérvár otthonában zárják az NB I idei szezonját.

OTP Bank Liga, 32. forduló

Paksi FC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)
Paks, Fehérvári úti stadion, 1572 néző. Vezeti: Pintér Cs. (Theodorosz, Horváth Z.)
PAKS: Rácz G. – Szélpál (Gyurkits, 77.), Gévay, Kinyik – Osváth, Windecker (Tamás O., a szünetben), Kesztyűs B., Szabó J. (Medgyes, 61.) – Kocsis B. (Böde, 61.), Nagy R. (Ádám M., 61.), Sajbán Máté. Vezetőedző: Bognár György
KISVÁRDA: Dombó – Peteleu (Hej, 83.), Prenga, Csirkovics, Leoni – Karabeljov (Ötvös, 65.), Zlicsics (Melnyik, 65.) – Navaratil, Makowski, Bumba (Mesanovic, 77.) – Camaj (Kravcsenko, 77.). Edző: Erős Gábor
GÓLSZERZŐ: Camaj (31.)
SÁRGA LAP: Szélpál (39.), Kinyik (47.), Gévay (74.), illetve Karabeljov (40.), Mesanovic (90.)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!