Lovassport

2022.06.21. 18:33

A fogatoké volt a főszerep

Hat megyéből érkeztek fogathajtók az elmúlt hétvégén Mözsre, ahol immár 27. alkalommal rendezték meg a Mözsi Lovas Napokat.

Steinbach Zsolt

A fogatoké volt a főszerep Mözsön (Fotó: M. K.)

Fotós: Makovics Kornél

Mint azt ifj. Virág Józseftől, a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület elnökétől, az esemény főszervezőjétől megtudtuk, már a pénteki program során is történtek fontos dolgok, például hogy nyolc kezdő fogathajtó tett sikeres rajtengedélyvizsgát. A hétvégén több számban zajlottak versenyek. A vezetőbírók Fülöpné Mátyus Zsuzsa és ifj. Virág József voltak. 

Szombaton rendezték a C kategóriás kettesfogatok akadályhajtását, két fordulóban, Alisca Kupa néven. A 18 fogatos mezőnyben Tolna megyei siker született: Fritz József, a Paksi Fogat Sport Egyesület versenyzője volt a legjobb. Második lett a Pincehelyi LSE hajtója, Oszkó János, míg a harmadik helyet a beremendi Pluzsár Attila szerezte meg. 

A szombat délutáni vadászhajtásban szintén Pluzsár Attila bizonyult a legjobbnak, a második helyen a paksi Bíró Nimród végzett, míg harmadikként a tököli Gnyálin János zárt. A több száz fős közönséget nemcsak a lovasversennyel szolgálták ki a két nap során. Szombaton késő délután és az este folyamán más jellegű programok, egyebek mellett tombolasorsolás és DJ Apari műsora szórakoztatta a mözsi pályára kilátogatókat. 

Vasárnap rendezték meg a kettesfogat C kategóriás dél-dunántúli kombinált bajnokság negyedik fordulóját. Ebben a versenyszámban az első helyet Péter Krisztián, a Karádi SC hajtója szerezte meg. Második lett a siófoki Pong­rácz László, harmadik a siklósi Szabó Viktor. A legjobb Tolna megyeinek ebben a számban a házigazda Tolna-Mözsi LE versenyzője, Cseh László bizonyult, aki negyedik lett. 

Vasárnapra is jutottak kísérő programok. Így egyebek mellett a legfiatalabb retró sztár, Bo Viktor műsora és a tolnai tűzoltók által prezentált habparty egyaránt hatalmas közönségsikert aratott. 
Ifj. Virág József elmondta, hogy Mözsön még egy lovasversenyt rendeznek idén: október 8–9-én itt bonyolítják le a dél-dunántúli kombinált bajnokság döntőjét. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában