Atlétika

2022.06.24. 07:48

Bonyhádi és tamási atléta is szerepel az ob-n

Az Európa-bajnoki szintteljesítés és a világbajnoki felkészülés áll a középpontban az érmek és eredmények mellett a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban ma kezdődő 127. országos bajnokságon, melyen több Tolna megyei atléta is rajthoz áll.

T. N.

Scheidler Géza egyik szeme a bonyhádiakon lesz (Fotó: Máté Réka)

Scheidler Géza az MTI-nek kiemelte, fontos állomás az ob a kontinensbajnokság szintteljesítése szempontjából is. 
– Jól áll a csapat, jobbak a mutatók, mint előzetesen terveztük – nyilatkozott a magyar szövetség sportszakmai igazgatója, aki egyben az AC Bonyhád edzője is. 

Hozzátette, jelen állás szerint harminchét atléta indulhat Münchenben, közülük tizenháromnak van szintje, így ők tekinthetők biztos utazónak. A többiek ranglistás helyezésükkel lehetnek ott a kontinenstornán, de itt a helyzet folyamatosan változik, és a hetekben kerül sor más országokban is az ob-ra. 

Scheidler Géza szerint a hazai viadalon remek verseny várható 100 méteren a nőknél és a férfiaknál is, de érdekes párharcokat hozhat többek között a 110 méter gát – bár Szűcs Valdó sérülés miatt nem indul –, a 100 méter gát vagy a férfi 800 és 1500 méter, illetve a női távolugrás is. 

A sportszakmai igazgató egyik szemét saját versenyzőin tarthatja rajta. A 2004-es születésű Városi Roland 400 méteren (49,59 másodperccel kvalifikálta magát) állt rajthoz, míg a nála két évvel idősebb Böndör Márton rúdugrásban méretteti meg magát (5,01 méter). A 19 éves Kling Réka két számban, súlylökésben (13,40 méter) és diszkoszvetésben (42,47 méter) versenyzik majd. 

Utóbbiban tamási induló is lesz dr. Stefanovits Ágnes személyében (36,91 méter). A Tamási TAM-BAU AC együttesét Kácser Krisztina 800 méteren (2:24,73 perc) képviseli még, klubtársa, Sólyom László pedig duplázik, súlylökésben (15,42 méter) és diszkoszvetésben (51,98) is körbe lép. 

A szekszárdi nevelésű Ohn Kinga (BEAC) 800, 1500 és 4 x 400-as váltóban fut majd, míg Máté Fanni Szabina (VEDAC) és Bogdán Annabella (Békéscsaba) gerelyhajításban lesz érdekelt a fővárosban. Az ob ma 12.55-kor rajtol, szombaton 11.30-kor, vasárnap pedig 15 órakor kezdődnek a versenyek, amiket a Sport TV élőben közvetít.  

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!