Kerékpár

2022.06.29. 07:24

Értékes helyezéseknek örültek a megyei indulók

Volt címvédés, voltak nagy csaták, és megyei bringások jó eredményeinek is lehetett örülni a Tamási Kerékpáros Napokon.

Rónai Gábor

Tamási_Kerékpár_Utánpótlás országúti országos bajnokság https://bringasport.hu/verseny/utanpotlas-mezony-orszagos-bajnoksag/_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság_MD_TN

Pokoli hőségben küzdöttek meg a korosztály legjobbjai az országos utánpótlás bajnokság érmeiért Tamásiban. A Tamási Kerékpáros Napok keretében tartották meg az országúti bajnokságot az U13-as, az U15-ös, az U17-es és az U19-es korosztály képviselői számára. 

Bár érem nem került a megyei indulók nyakába, azért akadtak remek helyezések. A legelőkelőbbet Turmann Benjámin, a Tamási Bringasport versenyzője érte el, aki az U15-ös korosztályban az ötödik helyen ért be a célba. Az U17-esek mezőnyében Kiss Zsombor, a Szekszárdi KSE bringása nyolcadik lett, az U13-asoknál pedig a Szekszárdi SZKE tehetsége, Mármarosi Marcell tizedikként végzett. A legidősebbeknél, az U19-eseknél Straubinger Balázs, a Szekszárdi KSE bringása a huszonnegyedik helyen csípte el. 

Elég komoly kihívás várt az indulókra, az U13-as fiúknak és lányoknak, valamint a U15-ös lányoknak Pincehely és Gyönk között 16,7 kilométert kell leküzdeniük. Az U15-ös fiúkra Tamásit, Iregszemcsét, Nagykónyit, Pincehelyet és Gyönköt érintő 56,4 kilométer várt, s ugyanezen a távon küzdöttek az U17-es korosztály lány indulói is.

Az U17-es fiúkra a 28,4 kilométeres össztávú Tamási–Iregszemcse–Nagykónyi–Tamási kör háromszori leküzdése várt, ahogy az U19-es lánymezőnyre is. Az U19-es fiúknak egy körrel még ezt is megoldották, nekik így négyszer kellett teljesíteniük, összesen 113,6 kilométert abszolválva.

Ami az eredményeket illeti, U13-ban, a lányoknál Klokocs Kata (DSI Cycling Team) diadalmaskodott, a fiúknál pedig Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) nyert – mindketten megvédték címüket. Az U15-ös korosztályban a lányoknál Balogh Sára (DSI Cycling Team) kaparintotta meg az aranyérmet, a fiúknál Soós Olivér (DSI Cycling Team) állhatott a dobogó tetejére. 

Az U17-es korosztályban, a lányok vetélkedését Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) nyerte, a fiúkéban pedig Takács Zsombor (Superior Racing Team) diadalmaskodott – utóbbi szintén címet védett.

A tizenkilenc éven aluliak között a lányoknál Greman Szonja (Cube-Csömör) ünnepelhetett, a fiúknál pedig Tóth Márkó (Cube-Csömör) nyakába került a legfényesebb érem.  

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!