Cselgáncs

2022.06.02. 19:39

Közel egy év után lép újra tatamira Cirjenics Miklós

Tbiliszben rendezik a cselgácsozók idei negyedik Grand Slam-versenyét, melyen Pupp Réka és Cirjenics Miklós személyében hosszú idő után szoríthatunk ismét két paksinak.

B. S.

Cirjenics Miklós (fehérben) tavaly júliusban lépett utoljára küzdőtérre (Fotó: IJF)

Nem a legjobb évét hagyta maga mögött Cirjenics Miklós, az Atomerőmű SE kétszeres olimpikonja. A 100 kilogrammosok között versenyző 32 éves dzsúdós felkészülésébe, így az olimpiai kvalifikációjába sérülés, műtét és a pandémia is közbeszólt (a koronavírust is elkapta), emiatt Tokióban nem is sikerült jól a szereplése, már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Újabb sérülése miatt két hónap kihagyást követően áprilisban kezdhette el újra az edzéseket, emiatt a tavaly júliusi ötkarikás játékok után vasárnap Tbiliszben lép újra tatamira. 

A világranglistán jelenleg 31. helyet elfoglaló Cirjenics  harmadik kiemeltként érkezett a grúz fővárosba, emiatt az első fordulóban erőnyerőként nem lesz érdekelt. A másodikban az üzbégek kevésbé rutinos, 97.-ként rangsorolt dzsúdósa, Otabek Turabojev vár rá. Továbbjutás esetén a negyeddöntőben magyar házi csata jöhet Vég Zsomborral, a ceglédiek ifjúsági Európa-bajnokával, U23-as Eb-ezüstérmesével szemben. 

Februárban Tel-Avivban harmadik, áprilisban Antalyában aranyérmes lett Pupp Réka, aki sorozatban hatodik Grand Slam-dobogójára pályázik. Az április végi Európa-bajnokság nem úgy sikerült a paksi olimpikonnak, ahogy remélte, Szófiában már a második körben búcsúzott német riválisa ellen. A világranglistán ennek ellenére megtartotta előkelő harmadik helyét, s miután az előtte álló francia Amandine Buchard és a brit Chelsie Giles nem indul a grúziai tornán, első kiemeltként várhatta a sorsolást. 

Ezzel szerencsés ágra is került, pénteken először a világranglista-87. brazil Yasmim Limával találkozik, majd a negyeddöntőben a francia Leonie Gonzalezzel (66. hely) vagy a kazahsztáni Tolganaj Abejovával  (190.) csapthat össze az Atomerőmű SE immár örökös bajnokával. A selejtezők magyar idő szerint péntek reggel 8 órakor kezdődnek Tbilisziben, a helyosztókra 15 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!