Motorsport

2022.06.29. 22:08

Mopedek szántották fel a zombai versenypályát

Harmincegy motoros szántotta nyolc órán keresztül a zombai motokrosszpályát. Az ötödik alkalommal rendezett zombai Moped Cross versenyen kilenc kategóriában avattak győztest.

Berg Sándor

Harmincegyen vágtak neki a nyolcórás versenynek, nagyon sokan érkeztek Simson nyergében. Fotó: Mártonfai Dénes

Motorsport A Frey Tamás, Bekénszki Bence páros szó szerint kihozta a versenyből a maximumot, a kettős ugyanis a lehető legtöbb kört, szám szerint 169-et tett meg tuningolt Simsonjával. Mindössze három körrel maradt el tőlük a Vörös Tamás, Betlen Gergely duó. A Budapestről érkező Frey Tamásnak nagy rutinja van az efféle versenyekben, 50 köbcentiméteres motorjával több 24 órás futamon is indult már. 

De nem ő az egyetlen messziről jött motoros, a robogó egyéni számát nyerő Máté Levente több mint kétszáz kilométert utazott Mezőtúrról, hogy részt vehessen a népszerű versenyen. 

„Kiválóan előkészített pálya várta az indulókat, a motokrosszal ellentétben lesimított, egyenletes talajon köröz­hettek a motorosok. Az ugratók magasságát is minimalizáltuk, hogy gép és ember se sérüljön meg. Mondhatjuk, hogy a levegőszűrő-tisztításon és a kitartáson múlt minden. Szerencsére balesetmentesen zárult a verseny, mindössze két motor hibásodott meg – fogalmazott Langer József szervező, aki Simson tuning kategóriában indult, s második helyen végzett. – Július 30-án újabb eseményt rendezünk, várunk szeretettel mindenkit, akinek kedve és robogója van.” 

Fotó: Mártonfai Dénes

Dobogós eredmények. Simson, 51 köbcentis: 1. Dorn Róbert (Bonyhád), 2. Gécs László, 3. Faragó Zoltán (Kéty). Simson, tuning: 1. Beréti Zsolt (Bonyhád), 2. Langer József (Zomba), 3. Csernák Péter. Simson, páros: 1. Reisz Tamás-László Dávid (Ófalu), 2. Hegedűs Csaba-ifj. Hegedűs Csaba.

Simson, tuning páros: 1. Frey Tamás-Bekénszki Bence, 2. Vörös Tamás-Betlen Gergely. Robogó, egyéni: 1. Máté Levente, 2. Máté Lajos, 3. Ince Csaba. Robogó, páros: 1. Faragó Zsombor-Faragó Norbert (Kéty), 2. Szilágyi András (Tolna)-Kákonyi Zoltán (Szedres), 3. Vajda Andor-Bolla Miklós. Robogó, tuning egyéni: 1. Szilágyi Ildikó. Enduro egyéni: 1. Péli János, 2. Gécs Tamás, 3. Ince Péter. Enduro páros: 1. Bíró József-Bíró Ádám (Gerjen). 

Az eseménnyel egy időben rendezték Zombán a falunapot, ahol a Langer Motorsport tartott bemutatót, a bátrabb gyerekeket egy-egy körre is elvitték járműveiken. 

Címkék#motorsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!