Asztalitenisz

2022.06.28. 16:00

Nikosz volt a legjobb magyar

Kizakisz Nikolaosz bizonyult a legeredményesebb magyar játékosnak a Győrben megrendezett Ifjúsági Világfesztiválon. A szekszárdi tehetség egyedüliként szerzett érmet a hazai indulók közül, mégpedig egyéniben, az U15-ös korosztályban, amelynek fináléjában második kiemeltként egy tunéziai riválissal, Wassim Essiddel nézett farkasszemet, de 3:0-ra kikapott.

R. G.

Kizakisz Nikolaosz (Fotó: MOATSZ)

„Remekül éreztem magam a versenyen, s nagyon vártam már, hogy nemzetközi mezőnyben is megméressem magam – mondta lapunknak a 14 éves Nikolaosz. – Egy kiválóan megszervezett versenyen szerepelhettem, ami cseppet sem volt fárasztó számomra, hiszen naponta nem volt sok mérkőzésem, így jutott elegendő időm a pihenésre, a felkészülésre is. 

Nagyon boldog vagyok, hogy én kaptam meg a legeredményesebb magyar fiúnak járó különdíjat” – fogalmazott Nikolaosz, aki Nátrán Rolandtól, a magyar szövetség elnökétől vehette át a legjobbnak járó különdíjat, egy hatalmas kupát, és mellé értékes vásárlási utalványt a Széchenyi téren rendezett ünnepélyes díjátadón. 

Nikolaosz hozzátette, az Olimpiai Sportpark kiváló helyszín volt egy ilyen rangos esemény megrendezéséhez, s szép emlékekkel gazdagodott az elmúlt napokban. Az ötödik Ifjúsági Világfesztiválon húsz ország kétszázharminckét játékosa vett részt, az öt nap alatt két teremben, 38 asztalon 1618 meccset játszottak le a résztvevők.

Nikolaosz serdülő párosban 12 éves iráni társával, Mohammad Parham Mahmoudi Golestanival a legjobb nyolcig jutott, az U17-es korosztályban, a négybe kerülésért a japán ifjúsági válogatott egyik csillagától, Hagihara Keishitől kapott ki 3:1-re. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!