Női futsal

2022.06.16. 13:56

Tolnaiakkal a keretben készül a női válogatott

Deczki Vanda, Szalkai Kitti és Vámosi Georgina személyében három játékost is ad az Európa-bajnoki négyes döntőre készülő magyar válogatottnak a 2F-Bau Tolna-Mözs.

B. S.

Illusztráció: Shutterstock

Az élvonalbeli bajnokság előző kiírásában bronzérmet szerző csapat tagjai mellett több megyei születésű játékos (Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Varga Adél), illetve Tolnán vagy Szekszárdon megfordult labdarúgó (Hargas Annamária, Krascsenics Csilla, Megyeri Boglárka, Üveges Katalin) is tagja Frank Tamás szövetségi kapitány keretének. 

A nemzeti csapat jövő héten horvátországi tornára utazik el, ahol a házigazda mellett a svéd, a finn és a lengyel válogatott ellen mérkőzik meg. 

Az Európa-bajnokság elődöntőit július elsején (Ukrajna Spanyolországgal, Magyarország Portugáliával csap össze a fináléba kerülésért), az érmes helyosztókat két nappal később rendezik a portugáliai Gondomarban. 

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orosz válogatott kizárása után az ősszel vele azonos selejtezőcsoportban szereplő és ott második helyen végző magyar csapatot kérte fel az Európa-bajnoki négyes döntőben való részvételre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!