Női futsal

2022.06.24. 12:41

Vámosi megsérült a lengyelek ellen

Második poreci felkészülési mérkőzésén elszenvedte első vereségét a magyar válogatott, miután 2–0-ra alulmaradt Lengyelországgal szemben.

B. S.

Vámosi Georginának (jobbra) akár egy évet is ki kell hagynia

Fotó: MLSZ

Nem kezdődött jól a találkozó Frank Tamás együttesének, a második percben Horváth Viktória buktatta a kapura törő lengyel játékost, aki ütközött Deczki Vandával, a kapust percekig kellett ápolni. A büntetőt az ellenfél értékesítette. Három perccel később megduplázták előnyüket a lengyelek, ami ébresztőt fújt a mieinknek.

A folytatásban valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, és Varga Adélék is eljutottak az ellenfél kapujáig. Az első félidőt beárnyékolta a dunaszentgyörgyi Vámosi Georgina sajnálatos térdsérülése. Egyelőre nem tudni, a tolnaiak játékosa mennyi ideig nem állhat Frank Tamás kapitány rendelkezésére. A szünet után sem változott a játék képe, így a svédek elleni keddi 1–1-et követően tovább kell várni a mieink első horvátországi győzelmére.

Magyarország–Lengyelország 0–2 (0–2). Porec. Magyarország: Deczki – Tóth N., Horváth V., Kota, Krascsenics Cs. Csere: Hargas (kapus), Üveges, Folk Zs., Csepregi, Koch, Szalkai, Fülöp D., Vámosi, Varga A.
Az állás: 1. Lengyelország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Svédország 5/3, 3. Finnország 3/2, 4. Magyarország 1/2, 5. Horvátország 0/2.

A mieink szombaton Horvátországgal mérkőznek meg, vasárnap Finnországgal zárják az Európa-bajnokság négyes döntőjére felkészítő tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!