Labdarúgás

2022.06.12. 19:35

Visszajutott az NB III-ba a Majosi SE

Egy év elteltével újfent az NB III-ban játszhat a Majosi SE, amely az osztályozó visszavágóján 1-1-re végzett a Nyíregyháza Spartacus második csapata ellen.

Rónai Gábor

A sötét mezes majosiak nagyot küzdöttek, és megérdemelten jutottak fel ismét az NB III-ba (Fotó: Mártonfai Dénes)

Nem túlzás, vasárnap délutánra egész Majos felbolydult. Azt sejteni lehetett, hogy nagy felhajtás lesz az osztályozó visszavágója körül, de ami itt volt, arra nem gondoltunk. Már negyed ötkor nem lehetett parkolót találni a pálya körül, sőt az odavezető utca is tele volt. A lelátó dugig tele volt, s a jobb helyeket is lefoglalták maguknak a leleményesebbek.

Kedvező helyzetből várhatta a visszavágót a majosi egylet, amely úgy játszott 2-2-es döntetlent az odavágón, hogy kétszer is vezetett, s csupán hét perc hiányzott az idegenbeli sikeréhez. Az akkor duplázó Keczeli Krisztián egy kacsintás mellett üdvözölt bennünket - ezt jó előjelnek vettük. Még akkor is, ha Kardos Ernő vezetőedző egész héten azt hangoztatta, hogy nem szabad nagy terhet rakni a játékosai vállára.

Neki is ment ellenfelének a Majos, ahogy azt a középpályás ígérte, s bár nem nagy helyzetei nem akadtak, szinte végig az ellenfél térfelén tartották a labdát. A két szélsőhátvéd, Kugli Ákos és Széles Bence jó párszor lefutotta a nyírségi védelmet, de a középre tett labdákra nem érkeztek a belsők. Pál Mártonra és Keczelire nagyon figyeltek a vendégek, akik kontrákra rendezkedtek be, de Ledneczki Gergőék nagyon odafigyeltek hátul, így nem kellett izgulni a hazaiakért szorító közel ezer szurkolónak. Érezni lehetett, hogy ha betalál a Majos, el is dől a feljutás kérdése. Az első félidőben látott Nyíregyházában ugyanis egyáltalán nem volt átütőerő.

A nagyszünetre óriási taps kísérte a hazaiakat, akik a fordulás után is uralták a játékot, sőt még fokozták is a tempót. Az 58. percben pedig össze is jött a vezetés: Petrovics kapott kiváló labdát Keczelitől, kettőt lépett befelé, majd jobbal a kapu bal felső sarkába bombázott. Az előny tudatában okosan passzolgatott a Majos (egy ízben Pál Márton még szétlőtte a lécet), s úgy tűnt, könnyedén lehozza a meccset. A vendégek a 86. percben a semmiből betaláltak, így a vége váratlanul izgalmas lett. A Majos azonban kihúzta, s az idegenben szerzett két góljának köszönhetően visszajutott az NB III-ba. Oda,  ahol a 2020/2021-es idényben története során először szerepelt.

Jegyzőkönyv
Majosi SE–Nyíregyháza Spartacus II 1–1 (0–0)
Majos, 1000 néző. Vezette: Bana G. (Kiss B., Deme R.)
Majos: Genzler - Széles, Kovács G. (Szeiler, a szünetben), Ledneczki, Kugli - Keczeli, Pál A. - Lizák P. (Vituska N., 83.), Hock, Petrovics - Pál M. (Bányai, 90.). Edző: Kardos Ernő. Nyíregyháza II: Szondi - Gönczör, Panyi (Kardos, 68.), Szűcs D., Tagai - Szabó B., Tudja (Ferencz B., 61.), Pataki, Hunyadi - Oláh B. Ignéczi, 81.), Sztankó.  Edző: Huszák Géza.
Gól: Petrovics (58.), illetve Pataki (86.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!