Labdarúgás

2022.07.07. 18:46

A teljesen kicserélődött Paks négy góllal nyitott

A Paks teljesen kicserélődött kerettel nyert, a Szekszárd és a Majos tanulságos vereséget szenvedett az NB III-as megyei futballcsapatok hétközi felkészülési meccsen.

TEOL

A paksi fiatalok négy góllal kezdtek a sárbogárdiak ellen (Fotó: Molnár Gyula)

Paksi FC II–Sárbogárd 4–0 (0–0)
Paks, I. félidő: Simon B. – Mácsik, Dibusz, Pupp, Szécsi – Tóth K., Lakatos-Lengyel, Máté Cs. – Skripek, Pesti Z., Ignácz B. Paks, II. félidő: Herman – Binder, Osztermajer, Ádám D., Gregor – Horváth K., Heisler, Lakatos-Lengyel – Zoltán R., Palóka, Szécsi. Gólszerzők: Zoltán R. 2, Horváth K. 2.

„Teljesen kicserélődött a keretünk az előző szezonhoz képest. Ennek tudható be, hogy a találkozó elején még akadozott a játékunk, az első húsz percben a vendégek voltak jobbak. A folytatásban átvettük az irányítás, kijött a munka, amit az elmúlt hetekben elvégeztünk. Mind fizikálisan, mind pedig sebességben felülmúltuk az ellenfelet, és a találkozó hátralévő részében már mi domináltunk. Első meccshez képest jó volt, de dolgozunk tovább” – értékelte a látottakat Kindl István, a paksiak vezetőedzője. 

Szentlőrinci SE–Szekszárdi UFC 2–1 (0–0)
Szekszárd, I. félidő: Pomozi – Rácz F., Fekete M., Rácz Á., Füredi, Kiszely – Péter D., Lékó, Budai – Horog, Csernik. II. félidő: Pomozi – Bús, Tratnyek, Füredi (Szűcs), Béla D. – Balogh L. (Gulyás), Rácz Á., Laczkó K. – Nagy Zs, Péter T., Tóth D. A szekszárdiak gólját Nagy Zsombor szerezte. 

„Örömteli, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani erősebb csapatok ellen. Nem jövünk zavarba nyomás alatt sem, magabiztosan tudjuk kihozni a labdát, még ha néha bele is hibázunk. Fontos, hogy gyorsaságban és döntéshozásban is felvegyük a sebességet. Nagyon büszke vagyok rá, ahogy helyt álltunk a Szentlőrinc SE ellen” – nyilatkozta Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője. 

Kaposvári Rákóczi–Majosi SE 3–0 (3–0)
Majos, I. félidő: Majos: Mikler – Széles, Ignácz, Pál A., Petrovics – Orsós, Keczeli, Simó, Ulrich - Hock, Pál M. II. félidő: Genczler – Varga B., Polics, Ledneczki, Szeiler – Rituper, Kovács L., Jerkovics, Petrovics, Basics – Sajnovics. 

„Tudom, hogy mire képes a csapatom, s azt is kaptam a meccstől, amit vártam. Vissza kell térnünk abba a ritmusba, amit korábban már megszoktunk az NB III-ban. A második félidő jobban tetszett, nyilván akkor a Rákóczi egy másik csapattal játszott, de sok pozitívumot láttam, amire lehet építeni. Sok munka vár még ránk, de abban biztos vagyok, hogy a bajnokcsapatunknál jóval erősebbek leszünk” – értékelt Kardos Ernő, a majosiak vezetőedzője. 

Így folytatják
A paksiak pénteken 11 órakor a Kaposvári Rákóczi vendégei lesznek. Szombaton a majosiak 11 órakor a PEAC otthonában lépnek pályára, a szekszárdiak pedig 17 órakor Körösladányban vendégeskednek.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben csütörtökön elkészítették az NB III-as bajnoki csoportok beosztását. Mindhárom Tolna megyei klub a Közép csoportban kapott helyet. Részletek itt! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!